Windows 8: Mosaic şi bootarea rapidă


Windows 8 va veni cu Metro UI, o interfaţă modernă care va fi utilă chiar şi cu mouse-ul.  Mosaic e un proiect care ne permite să pregustăm cum va fi în Windows 8 şi o face – cred – destul de bine, desigur cu limitele de rigoare (şi precizează: What Mosaic is not? Mosaic is not an attempt to fully copy Windows 8 UI.) Nu e nimic de instalat, doar de descărcat arhiva şi lansat executabilul. Interfaţa (apare ca desktop) admite widgeturi, programe şi situri (ca nişte scurtături). Interacţiunea seamănă cu ceea ce s-a putut vedea în clipul Microsoft de prezentare (aici, ultimul clip).

imagine

Cât priveşte widgeturile, se iau din Mosaic Store. Cuvântul store s-ar putea să vă sugereze plată: tot ce e acolo pare gratuit, dar poate că dacă Mosaic va avea succes vor apărea şi widgeturi comerciale. Până una alta puteţi pune widgeturi pentru vreme, muzică, GMail, Hotmail, imagini ş.a. Mai sus vedeţi că mi-am pus widgetul de GMail şi am văzut observaţia lui Jurgen legată de linkul lipsă în articolul anterior (l-am pus, mersi Jurgen).

imagine

La final o veste bună despre bootarea în Windows 8: timpul pierdut va fi mai puţin… cât de puţin va depinde în cele din urmă de aplicaţiile şi configuraţia sistemului fiecăruia. Abia aştept un RC de teste.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Răzvan spune:

    Cred că cei care citesc articole despre Windows 8 trebuie să știe că interfața metro nu va înlocui explorer-ul pe care îl știm din Windows 7 pe calculatoarele PC ci este o interfață menită să aducă consistențe între telefoanele mobile și tablete(unde Microsoft vrea să se afirme), la fel cum face și Apple: are o interfață pentru iPhone și iPad și alta, asemănătoare, dar optimizată pentru mouse/tastatură pe Mac.

  2. radu.capan spune:

    Maxim desktopul actual, daca e vorba de inlocuire.

  3. Sorin spune:

    Oare de ce Microsoft nu face pasul de a schimba nucleul, nu spun cu care(!!), asa cum o facut si MacOS… Si se stie ca Mac are o viteza incomparabil mai buna decit Windows. Cred ca daca as analiza fisierele dinWindowz, cu siguranta as gasi softuri scrise si pe 16 biti. Sint foarte curios daca se va indeplini promisiunea celor 8 secunde, in care porneste cea mai noua emanatie de sistem de operare. Deocamdata atit…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *