Small Basic: Importare şi exportare


Cred că doar în trecere am vorbit despre facilităţile de import şi export puse la dispoziţie de Small Basic (parcă începând cu versiunea 1.0). Observaţi butoanele unul peste altul: Import, respectiv Publish. Să o luăm cu importul. Microsoft a lansat cândva o invitaţie: scrieţi programe trăznet dar în sub 25 de linii de cod. Ce a ieşit se găseşte aici. Cine doreşte să vadă un cod al vreunui program de acolo nu trebuie decât să observe codul lui, să îl copieze şi să plaseze apoi în fereastra ce apare la click pe Import.

imagine

În captura de mai sus vedeţi importarea pentru un program ce rezolvă grile Sudoku. Nu în maniera optimă, dar oricum… sub 25 de linii de cod (nu se calculează liniile cu comentariile). În articolul anterior am văzut trei programe: le puteţi importa cu codurile PBS465, SXS188, respectiv WZF444. E simplu, nu? Util pentru colegii care vor să schimbe între ei programe. Desigur, unele coduri sunt mai puţin criptice. Încercaţi să importaţi TETRIS sau SOKO şi veţi avea surprize.

imagine

Cât despre exportare, e foarte simplu: având un cod în faţă, salvat, apăsaţi butonul Publish. Nu, nu trebuie să aveţi vreun cont deschis pe situl Small Basic. În câteva secunde codul se publică şi primiţi “cheia” lui, precum şi linkul. Un click pe Add More Details vă permite să fixaţi un nume pentru program, o descriere, precum şi să alegeţi o categorie unde se încadrează mai bine (variante: Game, Sample, Exercise, Example, Math, Fun).

imagine

Iar pagina programului arată cam aşa (vedeţi un exemplu: http://smallbasic.com/program/?Tetris). Într-o fereastră se vede execuţia lui; alăturat e codul (pentru cei ce au SilverLight instalat); iar jos de tot e codul iniţial.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *