Protecţie împotriva memoriilor USB infectate


Ultimii ani mi-au întărit convingerea că dacă ştii ce faci 😉 la calculator e cam greu să te virusezi. Dacă ai grijă pe unde navighezi, de unde descarci sau îţi iei programele, poţi trăi foarte bine fără să dai de viruşi. Nu desconsider importanţa unui antivirus şi folosesc cu mare plăcere Microsoft Security Essentials. Probleme pot să creeze în aceste vremuri memoriile USB… pentru cine le foloseşte. Pentru unii e modalitatea mega-utilizată de transfer de fişiere, de la serviciu acasă sau la birou cu colegii (alternative de neignorat: Dropbox, Box.net…).

imagine

M-am gândit că e bine de semnalat articolul 10 Tools To Protect Computer From Infected USB Flash Drives, publicat pe Hongkiat acum câteva zile. E important de subliniat că protecţia acestor instrumente nu se rezumă la apărarea de viruşi (căci la urma urmelor vom spune “am antivirus instalat”), ci realizează şi protecţia calculatorului împotriva furtului – prin memoria USB – de date private. Din cele zece le menţionez cu link pe primele cinci (atenţie, majoritatea sunt comerciale):

 1. USB Disk Security
 2. USB Threat Defender
 3. McAfee VirusScan USB
 4. USB Immunizer
 5. Panda USB Vaccine

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. moroshan spune:

  Maestre, eram mult mai fericit daca ati fi formulat ceva in genul „primele trei” sau „a doua si a cincea” (trimitere) intra in categoria „programe comerciale”, dar e bun si asa. „Nemultumitului i se ia darul”, asa spune o vorba neaosa romaneasca, or nu as vrea asta, de la CNet.ro, niciodata!
  Multumim pentru toata daruirea asta fara intrerupere 🙂 .

 2. M spune:

  Prin natura serviciului am de umblat cu memoria usb pe multe calculatoare. Personal folosesc, pe langa un antivirus, Ninja Pendisk (e mentionat in articolul de mai sus) pe calculatorul personal, dar ca metoda de a bloca rularea automata a unor programe nedorite (virusi) de pe memoria usb, se poate crea un folder cu denumirea autorun.inf

 3. Texteru spune:

  Lipseste (poate cel mai tare) USB Defender.

 4. radu.capan spune:

  @moroshan: Îmi fac mea culpa. Aş fi vrut să testez 1-2 dintre programe, să prezint mai personal, dar lipsa de timp m-a făcut să mă rezum la „uite, e interesant, cine vrea să meargă şi să aprofundeze subiectul”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *