Ubuntu One pentru Windows (beta)


Dacă folosiţi doar Windows se poate să nu fi auzit de oferta Ubuntu One, inclusă parcă de la Ubuntu 9.10 cu sistemul de operare. Pe atunci era 2GB, acum văd că e 5GB. Pe scurt: ceva gen Dropbox. Doar că Dropbox se încăpăţânează la 2GB gratuit, pe când Ubuntu One porneşte din start de la 5GB. Iar cine vrea mai mult, e destul de ieftin: 20GB pentru 3usd pe lună (sau 30usd pe an), iar acelaşi spaţiu cu facilitate de ascultare – evident pentru muzica publicată – la 4usd pe lună (sau 40usd pe an).

imagine

De prin august, Ubuntu One a lansat proiectul pentru Windows. Yep, merge desigur de la început în Ubuntu, merge pe mai multe dispozitive mobile, dar nu avea versiune pentru Windows. Acum au ajuns la un al doilea beta pe care îl puteţi descărca de aici. După instalare veţi vedea ceva ca mai jos. Eu am descoperit că aveam deja cont deschis, dar dacă nu aveţi, se face în câteva secunde chiar din interfaţa instalatorului (nu trebuie deci obligatoriu mers pe web).

imagine

În următorul pas se destramă speranţele false: deşi pare că te-ar lăsa să adaugi orice folder spre sincronizare, nu merge decât cu ce este în C:\Users\[numeletau]\Ubuntu One. Nu am înţeles prea clar dacă acest lucru se va schimba mai încolo, dar cert e că soluţia pentru foldere din afară este ca în cazul Dropbox: citiţi deci Dropbox: foldere din afară, totuşi în My Dropbox.

imagine

Vă mai arăt şi interfaţa programului, care e destul de aerisită şi intuitivă. În testele mele, repet însă, nu mi-a ieşit sincronizarea cu foldere din C:\Users\[numeletau], ci doar din C:\Users\[numeletau]\Ubuntu One. Faza cu symbolic link nu am testat-o, dar presupun că merge. Cât despre viteza de sincronizare sau memoria ocupată… s-ar cere utilizare îndelungată ca să mă pot pronunţa. La o primă privire, Dropbox ia din RAM sub 10MB, pe când Ubuntu One peste 25MB, în condiţiile în care nici unul nu sincronizează în acel moment. Dacă ceva nu vă place la versiunea aceasta, să sperăm că ţine doar de beta şi în final produsul va fi mai bun.

imagine

Evident, avem acces şi online la fişiere, de pe One.Ubuntu.com. Dacă dorim, putem face unele fişiere/foldere publice. Yep, totul cam ca la Dropbox, cu diferenţa că Dropbox dă doar 2GB, nu 5GB, dar în schimb are un program de sincronizare mai stabil şi mai puţin consumator de resurse.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *