Şapte miliarde… tu al câtelea ai fost?


Situl BBC are o pagină care merită să o vedeţi! Mergeţi aici şi veţi putea să vă introduceţi data naşterii, pentru a afla a câta persoană pe pământ eraţi în acel moment, respectiv a câta persoană din(tr-o laaargă estimare) câte au existat vreodată pe pământ. Pe vremea mea (uh, ce bătrân sunt) eram 4 miliarde pe planetă, astăzi suntem 7. Dacă mergem mai departe şi introducem numele ţării noastre aflăm că în fiecare oră 25 se nasc, 29 mor, plus 2 imigrează, deci… ne topim numeric. Republica Moldova e indicată a fi în top: pierde 106 oameni pe zi! În schimb Qatar creşte cu 514 persoane pe zi!

imagine

Continuând, ni se spune – pentru România, dar poate vă interesează altă ţară – cât este speranţa de viaţă per sex. Japonia rupe cu o medie de 82,7 ani. Pe când am ajuns la final mi s-a spus că în timpul cât am răsfoit pagina s-au mai născut 1.289 de persoane 🙂 .

PS: Recunosc, cifrele nu prea îmi puşcă… Dacă la noi se pierd 6 locuitori pe oră, înseamnă 144 pe zi. În Republica Moldova par a se pierde 5 locuitori pe oră, deci 120 pe zi. Nu iese nici 106, nici Republica Moldova mai rău ca România. Dar poate ceva îmi scapă.

PS2: Poate vreţi să vedeţi – categoric nu e pentru copii – colecţia foto World Population: 7 Billion de la The Big Picture.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *