Un program pentru adnotat imagini


Mai multe dintre programele de capturi de ecran oferă instrumente de adnotare. Poţi să tragi linii pentru a indica ceva anume, poţi pune dreptunghiuri, cercuri, elipse, texte… Ei bine, un program specializat tocmai pentru astfel de adnotări, dar nu legat de capturi de ecran, nu îmi amintesc să mai fi văzut. Dar este tocmai ceea ce face iPhotoDraw. Programul gratuit cere instalare (şi .NET Framework 3.0 minim), după instalare având undeva pe la 6MB, deci e mic. Utilizarea în sine nu ridică probleme, dar să vedem pe scurt.

imagine

Putem adăuga texte, linii frânte şi linii curbe (inclusiv Bezier), forme neregulate, dreptunghiuri, cercuri şi aşa-numitele bule de vorbire. La final avem un instrument pe care nu l-am mai văzut nicăieri: pentru indicarea de dimensiuni (îl vedeţi ilustrat mai jos); apoi inserare săgeţi şi imagini în imagine. Pentru mai fiecare element aveţi control asupra culorilor, transparenţei, apoi detalii particulare: la text tipul de font şi dimensiunea; la săgeţi tipul de capete, grosimea şi aşa mai departe.

imagine

Surpriza vine la sfârşit: dacă vreţi să salvaţi adnotările, ele nu sunt salvate în imagine, ci extern lor, într-un fişier XML. Există şi posibilitatea de export, dar în testele mele nu a mers tocmai perfect. Pentru mine nu e o mare problemă: pot lua şi prin captura ecranului rezultatul final. Nu e tocmai elegant, aşa că sper ca acest bug să fie rezolvat într-o versiune viitoare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *