WebFactor şi-a înnoit ofertele: uau!


Recent WebFactor şi-a înnoit oferta. De mai bine de un an au oferit 50% reducere pentru cei ce îşi deschideau conturi noi, iar acum acea ofertă s-a dus. Dar ce a venit în schimb – vezi anunţul – nu e rău deloc! De fapt sunt atât de entuziasmat încât m-am decis să semnalez. Ceea ce vedeţi mai jos e un “rezumat” al ofertei, în sensul că am eliminat multe din detaliile ce stau între cât spaţiu ai şi cât e de plătit. Dacă nu cunoşteaţi vechea ofertă, iată comparaţia: în primul rând tot spaţiul e dublu.

imagine

Personal, Business şi Premium, cu 500MB, 2GB şi 5GB au devenit G1, G2 şi G3 cu 1GB, 5GB şi 10GB. Lăţimea de bandă e însă exact aceeaşi. Şi numărul de domenii admise a mai crescut. Dar preţurile? Ei bine, au scăzut. Da, spaţiul s-a dublat dar preţurile au scăzut. Nu faţă de oferta redusă cu 50% (care, reţineţi, era la prima comandă, nu la plăţile ulterioare – eu unul aşa am înţeles), ci faţă de preţul normal. Astfel, pentru 1GB (în loc de 500MB) nu mai plătim pe an 12 euro ci 8 euro. Pentru 5GB (în loc de 2GB) nu mai plătim pe an 50 euro ci 22,5 euro. În fine, pentru 10GB (în loc de 5GB) nu mai plătim 90 euro ci 50 euro. Cool!

Vechii clienţi pot să pună un ticket pentru a lămuri cum pot schimba pachetele pe cele noi, cu diferenţele de rigoare (dacă se face upgrade sau downgrade). Eu încă nu am făcut-o, dar o voi face. Din păcate la VPS-uri nu am sesizat modificări în ofertă. Dar cele de la găzduire shared sunt impresionante!

La final aş preciza câteva lucruri:

 • sunt client WebFactor de 5 ani… ceea ce e destul de mult (prima mea factură a avut numărul 68… poate am fost al 68-lea client al lor?)
 • am tot crescut cu conturile pentru că aproape tot ce lucrez am mutat la WebFactor (şi fac sau găzduiesc zeci de situri)
 • oricui m-a întrebat unde să îşi ia hosting, i-am spus WebFactor fără să clipesc
 • problemele de căderi în timp au fost, mereu scurte, scurte, scurte
 • au existat probleme tehnice de alte naturi, dar în cele din urmă mereu rezolvate
 • timpul de răspunsuri la tickete e satisfăcător (şi nu simţi că sunt răspunsuri copy & paste, chiar dacă 1% sunt mai pe lângă)
 • nu, CNet.ro tot nu s-a întors la WebFactor, de unde l-am migrat nu cu şuturi în fund ci cu mare înţelegere din partea firmei… dar cred că va reveni, dat fiind că sunt alte timpurile şi CNet.ro nu mai e aşa de consumator ca pe vremuri

Sunt sigur că mai sunt 2-3 companii româneşti la fel de bune şi de serioase, dar eu doar cu aceasta am lucrat la o scară a timpului atât de mare (repet, cinci ani, împliniţi), aşa că o recomand cu mare căldură. Cândva poate voi avea şi experienţa VPS-ului la ei, dar fiind fără management (iar ticketele plătite) mă mai gândesc…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Ady spune:

  Am si eu vreo 2 site-uri la webfactor si sunt de acord ca sunt f buni.
  Au oferte avantajoase si customer support de calitate 😀 .

 2. pety spune:

  Cred ca nu-i intrec la oferte pe cei de la http://fastweb.ro/

 3. pety spune:

  Fasweb a trecut strict la PHP 5.3.x – si am renuntat la ei.
  Intr-adevar WebFactor are o oferta „apetisanta”, de nerefuzat.

  Apropos! Ce inseamna serviciu MySQL cluster?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *