Schimbarea rapidă a configuraţiei de reţea


Era o vreme când acasă şi la birou aveam configuraţii de reţea ce trebuiau indicate manual. De mult timp nu mai e aşa, toate datele fiind luate automat la conectare. Altă viaţă. Şi totuşi… în unele contexte mai poate fi nevoie de configurare manuală şi dacă e să o tot faceţi, zilnic sau şi mai rar, devine plictisitor. Ajută programe precum Simple IP Config. Interfaţa spune multe, nu? Vă definiţi profiluri pentru fiecare scenariu, indicaţi datele, iar când aveţi nevoie doar selectaţi şi click pe Apply. Programul nu cere instalare.

imagine

Programul pe care l-am folosit ani de zile (ciudat, nu găsesc să fi scris despre el… sau chiar nu am făcut-o, sau a dispărut textul) este NetSetMan. În fapt de vreo 2 luni am reînceput să îl folosesc, pentru că atunci când merg la un anume birou sunt probleme cu preluarea automată a IP-ului şi DNS-urilor. Am preferat să mă întorc la NetSetMan, să scriu profilurile după cum îmi trebuie, şi doar le apelez. Simplu de tot. Dacă v-aţi ciocnit de situaţii precum cele tocmai descrise veţi aprecia aceste două programe destul de similare (NetSetMan e mai bogat în opţiuni, dar nu poate fi folosit în contexte comerciale; în schimb primul e open source).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sorin Agrigoroaei spune:

    Mii de multumiri, chiar aveam nevoie de o astfel de solutie, fiind preferabila variantei „clasice” de a scrie pe hartie toate datele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *