Elefant.ro distribuie cărţi electronice


Într-un fel e normal: dispozitivele electronice pentru citit cărţi… electronice au început să fie tot mai răspândite şi pe la noi, aşa că o piaţă locală e clar că se va forma, iar Elefant.ro a făcut un prim pas important ieri. “Cea mai mare colecţie de carte electronică din România, cu peste 500 de titluri în limba română de la edituri de prestigiu, a fost prezentată vineri, la Orange Concept Store din Calea Victoriei, în cadrul lansării platformei de cărţi digitale Elefant.ro”, citim într-un comunicat Agerpress.

imagine

“Noua platformă digitală cuprinde titluri ale autorilor români şi străini consacraţi de la editurile de top din România, printre care Polirom, Litera, Corint, Trei, Cartea Românească, Niculescu şi Nemira, colecţia de carte digitală Elefant.ro reprezentând, potrivit lui Vlad Puescu, Digital Project Manager Elefant.ro, ‘cea mai importantă sursă de carte digitală de calitate disponibilă pentru cititorii de limbă română din ţară şi diaspora. Colecţia de carte electronică Elefant.ro acoperă un gol pe care piaţa culturală din România îl resimte deja de câţiva ani, de la apariţia primelor dispozitive electronice de citit. Pentru prima dată, cărţi în format digital de la marile edituri româneşti sunt disponibile pe platforma Elefant.ro. Începând de astăzi punem la dispoziţia publicului o colecţie de valoare, în limba română, pe care o vom creşte împreună cu editurile partenere într-un ritm susţinut’.”

Preţurile sunt uneori şi cu 50% mai ieftine decât la versiunile tipărite. La unele cărţi poţi descărca un fragment, ca o “pregustare” a cărţii. Avem indicate formatele în care vine fiecare carte (nu toate vin în toate formatele disponibile; de exemplu unele vin doar ca EPUB, nu şi ca PDF). Recunosc că nu am înţeles ce înseamnă – vezi captura de mai jos – “Drepturi utilizare: 6”. Sper că nu e vorba că ai voie doar de şase ori să citeşti (deschizi) o carte electronică. Probabil se referă la şase transferuri, la şase “autorizări” pe device-uri diferite (având protecţii gen Adobe DRM)? Sper…

imagine

Închei citând care sunt avantajele lecturii electronice, aşa cum le prezintă Elefant.ro:

 • Chiar și cele mai modeste dispozitivele pot stoca în memoria internă mii de titluri, astfel încât poți avea în buzunar o întreagă bibliotecă.
 • Lectura digitală protejează mediul.
 • eReaderele au ecrane cu cerneală electronică ce nu folosesc retroiluminarea și nu obosesc ochii
 • Portabilitate – întreaga bibliotecă oriunde, oricând
 • Dinamism – livrarea de carte electronică se face în câteva secunde
 • Paginare dinamică (valabil pentru formatele EPUB și MOBI) – corpul literei sau interlinia pot fi mărite sau micșorate pentru o mai bună lizibilitate

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Vlad spune:

  „Drepturi utilizare” se aplica la cartile protejate prin Adobe DRM, care pot fi citite pe maxim 6 dispozitive simultan.

 2. Alex spune:

  Elefant.ro teapa si mincinosi pe deasupra.

  De o saptamana ma duc cu zaharelul cu o comanda care se va livra tot a doua zi dar se pare ca, tot cu alt curier, iar cand am sunat astazi la ultimul curier indicat am aflat ca ar fi existat pachetul pe numele meu dar cu alta adresa de livrare acum cateva zile si bineinteles, cum curierul nu a gasit persoana, l-a returnat. Macar daca spuneau ca e o incurcatura cu coletele, intelegeam, e omenesc, dar sa te minta in fata nu se accepta.

 3. radu.capan spune:

  Imi pare rau de experienta avuta. Eu am comandat o singura data, si am primit coletul cu promptitudine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *