Programe pentru crearea de GIF-uri animate


Era o vreme când GIF-urile animate erau prezente pe toate siturile… Aşa se întâmpla pe vremea primului meu contact cu internetul, când făceam primele pagini web (era cam 1995, dacă nu mă înşel). Astăzi ele şi-au pierdut interesul, dar nu au dispărut de tot. Uneori găsim secvenţe video transformate în GIF-uri, pe considerentul că nu cer flash sau altceva instalat. Alteori GIF-urile sunt folosite pur şi simplu pentru a “împacheta” în acelaşi spaţiu mai multe imagini. Şi dacă am vorbit acum câţiva ani de soluţii online, să vedem acum şi câteva programe.

imagine

De fapt e vorba de două: GiftedMotion şi AnimateGIF. Le vedeţi ilustrate în capturi. Ambele nu cer instalare, dar primul merge cu Java, deci trebuie să aveţi Java instalat şi asociat cu fişierele JAR. Diferenţele nu sunt mari: totuşi am apreciat că în GiftedMotion poţi schimba uşor ordinea frame-urilor (de fapt a imaginilor componente), pe când în AnimateGIF rămân cum le-ai tras iniţial cu mouse-ul din Explorer. În rest aceeaşi “filosofie”: indici un grup de imagini, setezi timpul dintre cadre şi generezi animaţia. Includ mai jos o imagine generată demonstrativ.

toamna

PS: Soluţiile online îşi lasă de regulă o “semnătură” pe imagini, ca să se facă cunoscute. Cu programe nu veţi avea această problemă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. pety spune:

    Exista vreo alternativa la Adobe Flash (in afara de GIF animat)?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *