Nokia Suite face viaţa mai uşoară


Am scris în 2008 despre Nokia PC Suite, care între timp se pregăteşte să cedeze locul aplicaţiei Nokia (Ovi) Suite. Nu m-a preocupat prea mult conectarea aparatelor telefonice la calculator, dar uneori mai au copiii câte o fotografie sau ceva de salvat de acolo… Programul poate lucra cu mai multe telefoane, şi fiecare se păstrează separat (le puteţi “boteza” pentru o regăsire mai uşoară, eventual după numele deţinătorului). Prin bluetooth conectarea a fost o joacă, durând câteva secunde (cu autorizările de rigoare, ce se fac o singură dată).

imagine

Aş zice că în primul rând Nokia Suite e util pentru a face backup la datele existente – dacă apreciaţi backup-ul la calculator veţi aprecia şi cel la telefon, pentru că şi acolo sigur aveţi date de care nu aţi dori să vă despărţiţi după cine ştie ce incident (telefon furat, distrus…). Apoi desigur ajută la descărcarea sau încărcarea de fişiere, fie ele fotografii, tonuri de apel sau chiar filmuleţe. Dar mie personal îmi place Nokia Suite în primul rând când vine vorba de mesaje. E mult mai comod din această interfaţă să alegi destinatarii (oricâţi) şi să le scrii un mesaj. De fapt în partea de sub panoul pentru scrierea mesajului conversaţiile sunt frumos redate, cu “bule” de dialog.

imagine

În al doilea rând apreciez Nokia Suite pentru administrarea datelor de contact: e din nou mult mai lejer să faci operaţiunile din interfaţa programului decât de pe mobil. Dacă vă întrebaţi de ce mă am pe mine în mobil… ei bine, nu mă am. Capturile acestea sunt făcute cu telefonul soţiei conectat. În partea de editare putem pune nu doar numere de telefon ci şi adrese de email, adrese fizice, date aniversare…

imagine

Dacă aveţi telefon Nokia şi doriţi schimburi de fişiere între telefon şi calculator – sau trimiterea lejeră de SMS-uri… sau editarea simplă a contactelor – vă recomand cu căldură Nokia Suite. Curba de învăţare e destul de lejeră.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *