Kies face viaţa mai uşoară


Vă amintiţi că ieri am scris despre un program care face viaţa mai uşoară pentru cei cu telefoane Nokia? Ei bine, astăzi vedem unul pentru telefoane Samsung. Îi spune Kies, un nume deloc transparent, dar pe care ]l veţi reţine pentru că programul e fantastic. Şi am să încep cu mea culpa. În elanul iniţial am făcut upgrade de firmware la telefon fără capturi… aşa că mai jos vedeţi doar că acum telefonul e la zi (dar nu era… la urma urmei telefonul e din martie 2011… calculaţi când l-aţi cumpărat Dvs). Dar cel mai important fapt e că a făcut upgrade şi la Android. De la 2.2 (Foryo) e acum 2.3.3 (Gingerbread).

imagine

Desigur, Android 2.3 e veeechi (face anul). Dar cum cei mai mulţi români cred că au Android cu 2.x, nu cu 3.x (Honeycomb – e doar pentru tablete) sau 4.x (Ice Cream Sandwich), upgrade-ul la 2.3.3 de la 2.2 cred că e de interes. Detalii tehnice aici, sau în stilul Google în clipul următor. (De remarcat că există şi 2.3.4 şi până la 2.3.7, dar Kies pentru moment nu urcă automat upgrade-ul decât până la 2.3.3. Personal am fost mega-mulţumit că în câteva minute s-a făcut tot upgrade-ul fără bătăi de cap… şi cu backup la datele valoroase, în caz că ceva merge prost.) (Şi încă o paranteză – dacă eu nu am făcut capturi, am găsit un articol în româneşte, aici, ce prezintă upgrade-ul în imagini.)

Aş putea face copy & paste din articolul despre Nokia Suite. Şi Kies face similar pentru Samsung: permite să descarci sau încarci muzică, fotografii, clipuri video, iar pe mine m-a bucurat că pot să îmi editez mai uşor contactele. Am putut să adaug fotografii (chipuri), să pun corect numele de familie şi prenumele… şi alte date… Mi-a plăcut ideea cu grupuri la contacte. Am astfel un grup Familie, un grup Serviciu… Contactele sunt mai bine organizate aşa. Marele minus e că, spre deosebire de Nokia Suite, nu poţi trimite SMS-uri din program. Cică versiune pre 2.0 ar fi permis, deci poate se vor întoarce cu această opţiune. Pentru mine însă acest minus păleşte – pe moment cel puţin – cu gândul la upgrade-ul simplu de firmware & so.

imagine

PS: Orice astfel de upgrade e mereu “periculos” (riscant, spuneţi-i cum doriţi). Veţi găsi pe net mulţi nemulţumiţi, care înjură Kies pentru că au avut probleme la upgrade. Probabil mai mulţi sunt cei care nu au avut probleme. Eu cel puţin până acum sunt în tabăra celor cu experienţe fericite.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Borish spune:

    Ceva asemanator dar pentru HTC stiti?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *