Bitdefender Antivirus Free Edition doar în România


Entuziasmul la aflarea veştii e totuşi afectat de unele lucruri care nu îmi sunt clare. Dar să nu punem răul în faţă. Găsiţi aici un anunţ oficial din care citez: Bitdefender, unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii antivirus din lume, lansează astăzi în România Bitdefender Antivirus Free Edition, o soluţie software destinată utilizatorilor ce doresc o metodă de protecţie a datelor simplă, sigură şi gratuită. Utilizatorii beneficiază fără nici un fel de cost de tehnologia de protecţie Bitdefender, premiată şi certificată de cele mai puternice organisme independente de evaluare din lume. În mod repetat, motoarele de scanare Bitdefender s-au clasat pe primul loc în testele independente efectuate în ultimii ani la nivel mondial.

imagine

Pentru a beneficia de ofertă suntem invitaţi să mergem pe Go4It unde oferta deodată devine limitată ca timp: expiră (nu programul, oferta) pe 14 decembrie. Se pare că o cale mai scurtă să ajungeţi la kituri e de aici pentru 32 de biţi şi de aici pentru 64 de biţi. Nu va merge în paralel cu un alt antivirus, dar v-aţi obişnuit deja cu aceasta (majoritatea antiviruşilor vor să fie singurii, nu din mofturi ci din consideraţii tehnice). În prezentare mai citim că scutul antivirus evită scanarea repetată a fişierelor curate, astfel încât calculatorul rulează la viteza maximă. De asemenea că după download, odată instalat, Bitdefender Free Edition protejează calculatorul fără să pună întrebări şi fără sa necesite configurări suplimentare. Toootul bine şi frumos. Aici avem şi un manual de utilizare.

Problema mea mare este că Bitdefender nu oferă o comparaţie cu suita comercială: Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security şi Bitdefender Total Security (între acestea avem aici o comparaţie). Este cumva Bitdefender Antivirus Free Edition totuna cu Bitdefender Antivirus Plus… doar că e gratuit pentru români? Mă îndoiesc. Aş fi vrut să am o listă clară a diferenţelor (poate ajuta un client al versiunii gratuite să opteze în timp pentru varianta comercială, dacă ştie ce avantaje îi aduce). Apoi ce e cu 14 decembrie? După 14 decembrie nu va fi mai disponibil programul? Cine îl are pe calculator dar neinstalat, îl va putea instala după 14 decembrie? Nu am găsit răspuns la aceste întrebări.

Drept urmare o ofertă frumoasă, excelentă, dar cu neclarităţi. Poate unii dintre Dvs ştiu răspunsurile…

PS: Să nu uit că oferta nu poate fi fructificată decât “în scopuri non-comerciale”.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Vă mulțumim pentru aprecieri domnule Radu.
  Oferta nu este limitată, ci până pe 14 decembrie produsul se poate descărca în exclusivitate de pe go4it.
  Ca și funcționalitate, Bitdefender Antivirus Free Edition are doar modulele Antivirus, Antimalware și Antiphishing, cu protecție în timp real, așadar oferă doar protecție de bază.
  Dacă vă mai pot ajuta cu alte informații, vă rog să îmi spuneți.

 2. clayd spune:

  Frumos… Dar de ce nu merge in paralel si cu alt antivirus?
  Eu de obicei am Avira si Nod32 instalat si nu am avut nici o problema de incompatibilitate intre ele.

 3. Cristina Balan spune:

  A folosit cineva antivirusul de fatza?
  Intrebarea de fapt: i-a mai sters cuiva fisiere media si office, fara sa intrebe?

 4. radu.capan spune:

  Cunosc pe cineva care il foloseste si e foarte multumita de el, fara stergeri neasteptate.

 5. jeremy spune:

  Da, si mie mi-a sters tot Windows-ul. Suspectez programe spystealthy si cred ca ar trebui analizate de IC3.

 6. radu.capan spune:

  Mă îndoiesc că e vina Bitdefender.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *