Surse de contacte în Adroid


Un telefon cu Android beneficiază de un sistem tradiţional de agendă în care poţi adăuga unul câte unul persoanele, cu numerele de telefon. Dar dispune în acelaşi timp şi de posibilitatea importurilor din diverse surse. Mergeţi la Setări, şi alegeţi din listă Conturi şi sincronizare (vedeţi prima captură). Un click pe Adăugare cont (vedeţi a doua captură) ne va permite să adăugăm conturi Facebook, Twitter, Google ca surse de contacte (vedeţi a treia captură). Dacă acestea vă sunt bine structurate şi completate, merită. Dacă sunt varză, nu merită.

imagine imagine imagine

Să mă explic: aveţi vreo două mii de prieteni pe Facebook dintre care ştiţi personal 10%? Nu merită să importaţi contactele din Facebook. Eu am păţit-o cu contul Google, unde aveam 1.800 de contacte… dar vă daţi seama că grosul erau persoane pe care nu le cunosc absolut deloc, dar am corespondat cândva, din terţe motive (câte emailuri nu vin – le colectez într-un cont Google – şi via CNet.ro!). Cu poză, cu diverse date, dar persoane irelevante pentru mine (pentru a figura în agendă, al aceasta mă refer, desigur). Din fericire poţi să controlezi ce să se includă şi ce nu. Revenim la captura a doua de mai sus şi selectăm – în cazul meu – Google. Apare un ecran ca mai jos, primul. Am putut cu uşurinţă să debifez sincronizarea contactelor, dar şi sincronizarea pentru Picasa Web (inutilă, după mine). Sincronizarea GMail e bună pentru că pot să îmi mai văd din emailuri şi offline (ultimele), pentru calendar e excelentă pentru că în Google Calendar mi-am notat zilele de naştere importante pentru mine… în fine, în captură se mai vede şi Google Docs pentru că mi-am instalat aplicaţia asociată pentru Android, dar să nu credeţi că se realizează o copie offline a tuturor documentelor. Sincronizarea e pentru lista de fişiere.

imagine imagine imagine

Pentru că am pomenit de importul din Facebook, în captura de sus-mijloc vedeţi lista (trecută ca un un grup numit Necunosut), cu imagini, nume, iar unele şi cu telefoanele (unii le dau, alţii nu le dau pe Facebook), deci pot şi suna la aceştia. În fine, a treia captură de mai sus vă arată ecranul pentru contacte: îmi place ideea de grupuri. Cum practic cu schimbarea de telefon trebuie să îmi refac agenda (mai am de importat din vechiul telefon), acum sunt puţine, dar numai bine că le-am structurat mai bine.

OK. Despre contacte iar s-ar mai putea scrie multe (administrare, editare, unire, utilizare), dar majoritatea lucrurilor sunt prea uşor de descoperit ca să mai dedic spaţiu. Şi apoi nu uitaţi de Kies, cu care editarea contactelor e o joacă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. dangl spune:

    Cu Android trebuie sa cari dupa tine cartea de telefoane intrucat in curand vei observa ca persoanele introduse manual la contacte si care nu au un cont facebook, yahoo, gmail etc. vor disparea singure din telefon. Am avut neinspirata idee sa sterg contactele ce erau atasate de conturi in speranta ca imi vor ramane cele introduse manual. Nu a fost sa fie rezultatul care mi l-am dorit, au disparut toate. Culmea e ca daca ma apeleaza un astfel de contact imi apare numele lui dar nu il pot gasi in asa zisa agenda oricat l-as cauta. Am instalat apoi o aplicatie pentru agenda telefonica de pe Android Market, Mr. Number. Ei bine, acest Mr. Number retine un istoric al numerelor apelate si vrea sa faca apoi o agenda telefonica obisnuita si simpla cum eram toti obisnuiti cu vechile telefoane.Din pacate dupa un timp( in care s-au facut si vreo doua reactualizari) orice numar apelat cu ajutorul lui, desi e numarul corect, va returna mesajul cunoscut: acest telefon nu este in retea desi daca formezi numarul manual telefonul este in retea si inca cum… A cauta un numar de telefon in Android e un cosmar teribil. Ori un telefon de-aia e telefon, ca sa aiba o agenda telefonica simpla fara toti martienii din facebook si alte site-uri pe care nici nu-i cunosc dar e musai Google sa-i vada cu cine se asociaza si cum ii cheama in realitate. Am sa-mi lipesc o hartie pe spatele telefonului cu toti prietenii importanti ca sa reusesc si eu sa am o agenda normala.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *