Despre Android Market


Cei pasionaţi de subiect sunt sigur că au citit deja diversele ştiri pe situri de profil ce anunţă cotele tot mai mari de piaţă ocupate de Android. E firesc deci ca mulţi producători de aplicaţii pentru smartphone-uri să se orienteze spre acest sistem de operare, portându-şi creaţiile. Piaţa de aplicaţii pentru Android, Android Market este tot mai bogată şi… va fi tot mai bogată. Ca în cazul aplicaţiilor pentru Windows avem unele comerciale, altele gratuite… iar din cele gratuite multe sunt fie cu reclame în joc, fie sunt de fapt o versiune ciuntită a celei oficiale, care e pe bani.

imagine imagine

Ceea ce vedeţi mai sus este acelaşi lucru – Android Market – dar din două perspective: în stânga de pe un smartphone, iar în dreapta din navigator. Evident, diferă puţin pentru ca să fie optime după spaţiul vizibil disponibil. Ce mă miră e că pe smartphone Android Market e în română, pe web e în engleză (şi alte limbi, nu şi româna). Pe mobil putem defila rapid între mai multe secţiuni. Prima e numită… Categorii, şi conţine subcategoriile: Jocuri, Afacere, Benzi desenate, Biblioteci de software şi demonstraţii, Comunicare, Cumpărături, Călătorii şi informaţii locale, Cărţi şi lucrări de referinţă, Divertisment, Domeniul medical, Educaţie, Finanţe, Fotografie, Imagine de fundal live, Instrumente, Media şi video, Meteo, Muzică şi conţinut audio, Obiecte widget, Personalizare, Productivitate, Social, Sport, Stil de viaţă, Sănătate şi fitness, Transport, Ştiri şi reviste – mamă ce multe!

După Categorii găsim Prezentate, Topul aplicaţiilor cu plată, Topul aplicaţiilor gratuite, Top global, Top noi plătite, Top noi gratuite, Populare, Selecţiile redacţiei şi Alegerea editorilor. În ultima captură de mai jos vedeţi pagina unei aplicaţii, unde găsim imediat – dacă nu costă – butonul Descărcaţi (evident, se face şi instalarea apoi). În funcţie de conexiunea la net, în câteva secunde, un minut-două veţi avea aplicaţia instalată, gata să ruleze.

imagine imagine imagine

Informaţiile pe care le aflăm despre o aplicaţie, fie de pe smartphone, fie din navigator în Windows sunt cam aceleaşi: de la producător, rating, cerinţe… până la descriere, capturi (adesea şi clipuri video), comentarii, produse similare… Dacă vă logaţi pe Android Market şi vă autentificaţi telefonul, partea foarte frumoasă este că 1) vă se va spune dacă o aplicaţie e compatibilă cu telefonul Dvs (vedeţi mai jos pe fundal verde deschis); şi 2) puteţi să porniţi instalarea din navigator. Corect! Din Windows, cu Chrome frunzăresc Android Market, aleg ce îmi place şi dau Install. La prima conectare a mobilului la net va descărca aplicaţia respectivă şi o va instala. Foarte simplu!

imagine

Sfatul meu este să frunzăriţi aplicaţiile din Windows (Mac, ce o fi), nu doar pentru a consuma din internetul disponibil (când e cazul) ci şi pentru că e mai simplu şi mai rapid. Vedeţi capturile, citiţi recenziile, mai o căutare pe Google, poate o vizită pe situl firmei producătoare… Iar la final, când v-aţi hotărât daţi Install şi veţi avea ulterior aplicaţia instalată. O ultimă observaţiile: comentariile merită citite cel mai adesea… veţi găsi semnalate eventuale probleme şi scăpaţi de dureri de cap. Dar marea problemă este că sunt şi comentarii ale unor proşti (iertaţi termenul) care descalifică nejustificat aplicaţii, şi de la auto-lăudători, adică “ce tare e aplicaţia mea, dar voi nu ştiţi că chiar eu mi-o recomand”.

Ah, dar era să închei despre Android Market fără să subliniez că – versiunea din navigator – are un motor de căutare cu filtre utile. Puteţi rapid selecta dacă să fie aplicaţii gratuite sau nu, “sigure” din perspectiva copiilor, după tipul de smartphone, iar ordinea afişării după relevanţă sau după popularitate.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. artistu spune:

    Este clar ca toti producatorii importanti vor lansa aplicatii sau vor incuraja lansarea de aplicatii pentru terminalele lor, care vor avea Android.

  2. Iulian spune:

    Dupa cum spunea un prieten bun, Android este SO al viitorului, iar adoptarea lui inseamna o investitie pe termen lung.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *