Cumpărături de pe Android Market


Mi-am zis că nu se poate să nu cumpăr o aplicaţie din Android Market dacă tot voi scrie şi despre unele programe sau jocuri comerciale. Nu mi-a fost greu să aleg pentru că m-am dus la cele mai vândute şi prima aplicaţie acolo era Cut the Rope, care nu e scump: 3 lei. De fapt dacă e să fiu exact 3,15 lei. Deci… la cumpărături! Am văzut totuşi înainte că e compatibil cu telefonul meu, am citit prezentarea, m-am uitat la capturi, am văzut din comentarii de încântată e lumea… Nu mi-a rămas decât să apăs butonul albastru cu RON3.15 BUY, curios să văd ce proceduri complicate mă aşteaptă.

imagine

Primul click mi-a arătat fereastra ce o vedeţi mai jos în stânga: un fel de reamintire. Aplicaţia X cu preţul Y, de trimis la telefonul Z, iar jos o mică notiţă: dacă în 15 minute dezinstalez aplicaţia se interpretează că nu îmi place şi doresc să primesc banii înapoi. Nu am testat, dar probabil aşa este. Click pe Continue şi am ajuns la al pasul efectiv de plată. Ei bine, aici diferă de la caz la caz. Personal am o istorie lungă de vreo 2-3 ani de cumpărături cu Google Checkout. Între timp Google Checkout a devenit Google Wallet (o chestie trăsnet, dacă am fi în SUA… dar şi aşa e utilă). Drept urmare mi-a fost indicată suma, cardul de pe care plătesc şi nu mi-a mai rămas decât să dau Complete your purchase.

imagine

Şi… gata. Pentru moment la bancă îmi apare un transfer de 3,17 lei (ah, în loc de 3,15 lei… ce hoţi 🙂 ) şi nu cred că vor mai apărea ceva taxe suplimentare (conform celorlalte experienţe de cumpărare via Google – anual plătesc spaţiu pentru trei conturi Google, plus alte cumpărături). Dar dacă mai apare ceva va fi 0,0x lei sau ceva similar. Am să scriu oricum aici când se definitivează plata. Concluzia poate fi oricum trasă: cumpărarea e foarte uşoară. Presupunând că aveţi activat Google Wallet (sau aţi cumpărat cu Google Checkout)… altfel vor mai apărea nişte paşi.

imagine

Şi astfel în nici un minut am avut jocul pe smartphone-ul meu, descărcat, instalat, gata de joacă. Dar despre joc într-un alt material… Un lucru e însă foarte IMPORTANT de spus: “You will be able to return to My apps at any time to reinstall a purchased application that you’ve previously removed” (sursa e aceasta). Cu alte cuvinte dacă am cumpărat o aplicaţie şi o dezinstalez, nu trebuie să o mai re-cumpăr: o pot reinstala ulterior fără probleme.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Cristi spune:

  Nu e chiar atat de placut de a face cumparaturi pe cat pare. Personal am patito destul de urat. Si pe mine m-a fascinat la inceput sistemul facil si prompt de comanda. asta pana la un moment dat
  http://i43.tinypic.com/azgufm.jpg
  http://i41.tinypic.com/2hdmn8p.jpg
  Imaginile sunt destul de sugestive, cu precizarea ca banii mi-au fost extrasi din cont desi pentru fiecare comanda incercata imi aparea mesajul prin care eram anuntat ca nu s-a putut efectua tranzactia. In plus m-am trezit si cu cardul blocat pt. tranzactiile pe market. Am pierdut un milion pe distractia asta, fara sa am produsul respectiv. Am scris celor de la Google, iar raspunsul a fost sec – nu au inteles ce s-a intamplat si m-au invitat sa citesc pagina de help. Extrasul de cont obtinut de la banca imi dovedeste ca banii au fost virati in contul Google. Am mai incercat ieri o tranzactie pe o suma mica, si culmea – a mers de data asta, chir si cu cardul blocat ! Cum nu ma pot pune cu genul acesta de hoti, incerc sa privesc parte plina a paharului – bine ca nu a fost vorba de o suma mai mare, insa deja imi pun intrebari despre ceea ce se afla in spatele „gratuitatilor” Google

 2. radu.capan spune:

  Da, foarte tristă experienţa ta şi mulţumesc pentru împărtăşirea ei. Există experienţe şi experienţe şi mereu e o doză de risc. Eu totuşi sper că problema semnalată se va rezolva. Altfel se fac de ruşine (nu doar Google dar şi Adobe, unde au mers, cred, de fapt banii).

  Eu la un refund după o eroare cu o firmă de hosting am avut vreo 6 luni (!!!) de aşteptat, dar banii au revenit. Cred că vor reveni şi în cazul tău.

 3. Cristi spune:

  Mai astept, desi nu-mi fac mari sperante. Sunt bani pierduti acum. A fost o eroare umana sau tehnica, oricum e jenant pentru asemenea firme. Cu atat mai mult cu cat Google isi promoveaza noul produs Wallet culmea si in limba romana ! Ce incredere as putea avea eu de acum incolo sa-l folosesc, chiar admitand ca nu a fost rea-intentie ? E un caz care am considerat ca poate fi cunoscut, macar altii sa fie mai prudenti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *