Android: scurtături pentru apelare rapidă


Am citit acest comentariu şi m-am întristat puţin: personal găsesc că e uşor de găsit cineva în agenda telefonului oferită de Android (chiar dacă pe moment am sub o sută de contacte, căci nu le-am migrat toate… le mut manual ca să le pot revedea unul câte unul). Şi tocmai în articolul la care era comentariu am indicat cum scapi de aglomerarea agendei cu contacte din GMail sau din alte surse nedorite. Asta e: nu neg experienţa lui dangl dar nu e experienţa mea. Mai ales folosirea grupurilor mi se pare excelentă. Plus imaginile asociate contactelor… După mine e super-cool.

imagine imagine

În fine, acum aş vrea să abordez ceva cam în aceeaşi sferă: cum putem apela foarte rapid pe cineva? Pe vechiul telefon ţineam lung pe 2 şi îmi sunam astfel imediat soţia… Cum se procedează în Android? Evident nu poţi apăsa lung tasta 2, căci nu avem taste 🙂 . Soluţia e să punem nişte scurtături pe primul ecran, cel ce apare la pornire. Primul pas e acesta: ţineţi luuung apăsat pe primul ecran, pe spaţiul gol. Veţi vedea ceva ca în prima captură de mai sus. Alegeţi Comenzi rapide şi veţi ajunge la ce se vede în a doua captură. Acum alegem Apelare directă şi vom fi duşi în agendă. Căutăm pe cine dorim şi după selectare vom avea imediat scurtătura pe ecranul de pornire. Vedeţi mai jos în captura din stânga: soţia şi doi dintre copii (care au mobil) îmi sunt imediat apelabili – o apăsare (nu una prelungită, ci una simplă) şi vor fi apelaţi. În pasul 2 (vezi captura de mai sus-dreapta) putem să alegem Contact în loc de Apelare directă. În acest caz tot în agendă ajungem, dar ceea ce se adaugă pe ecranul de pornire nu apelează la apăsare ci afişează un meniu (captura de mai jos-dreapta) cu mai multe opţiuni – apelare telefonică, email, detalii contact, Facebook… Care variantă o alegeţi depinde de Dvs.

imagine imagine

PS: Studiaţi această cale şi pentru alte scurtături utile. Aţi văzut într-o captură că apare Aldiko – pot cu uşurinţă să pun o scurtătură spre o carte ce o citesc acum, pentru a o putea deschide mai rapid.

PS2: Desigur, folosesc Favorite în agendă şi e mişto. Dar cu soluţia de mai sus am mai puţin de răsfoit până la persoanele pe care le sun foarte-foarte des.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Astral2k spune:

  Felicitari pt articolele tale!
  Ai putea incerca si softul GO Launcher EX, de schimbare a interfetei:
  https://market.android.com/details?id=com.gau.go.launcherex

 2. radu.capan spune:

  Mersi mult de incurajare si de sugestii. Am instalat acum LauncherPro (urmeaza sa scriu despre el) si ma voi uita si peste GO Launcher EX.

 3. gabi spune:

  Super. Chiar ma chinuiam sa caut varianta asta si nu reuseam. Stii cumva daca merge sa pui ringtone diferit in functie de fiecare persoana?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *