Cadouri de la Chip.de: urmăriţi zilnic!


Deşi nu cunosc limba germană, am de gând – măcar în zilele în care îmi amintesc – să urmăresc Chip.de. Dacă veţi merge aici veţi vedea că au un calendar de Advent (de inspiraţie romano-catolică), dar cu programe comerciale ce le oferă gratuit timp de o zi. Cu alte cuvinte Download Advents Kalender 2011 ne va da nu mai puţin de 24 de programe cu preţuri diverse la 0 lei. (Hopa, am mai găsit ceva similar dar tot în germană: aici.) În fiecare zi un nou cadou va fi disponibil: azi e cel cu numărul 1, fiind vorba de un program de aplicat efecte (filtre) pe imagini: Nik Color Efex Pro 3.0.

imagine

Cu tot situl în germană nu veţi avea probleme să îl descărcaţi… iar la un moment dat vi se cere adresa, prin email trimiţându-vi-se cheia de înregistrare. Din curiozitate am parcurs paşii iar programul (care în mod normal costă 139usd!!! mamă ce mult) nu cred că îi va entuziasma pe prea mulţi. Cei pasionaţi de fotografie, precum şi aproape sigur fotografii profesionişti, pot avea însă un aliat teribil în acest program, care permite câteva zeci de efecte asupra cărora ai control până în cel mai mic detaliu (adică mulţi parametrii… doar să îi înţelegi, că altfel degeaba). Ah, şi desigur programul se poate instala în engleză.

Din coincidenţă, GiveAwayOfTheDay oferă un program similar, tot pentru lucrul pe imagini: Photoupz. Citez din prezentare: “Photoupz îmbunătăţeşte  felul în care arată pozele dvs. Înlătură spectaculos obiectele din poze, şterge ridurile şi roşeaţa şi înlătură turiştii din pozele făcute în vacanţă folosind un instrument redutabil de ghidare. Daţi claritate pozelor blurate, înlăturaţi zgomotul din pozele de proastă calitate, luminaţi pozele întunecate. Photoupz va repara şi îmbunătăţii papid pozele dvs.” Nu l-am testat, dar poate fi descărcat de aici. Situl programului îl găsiţi aici. Costă 20usd în mod normal, dar azi îl puteţi avea gratuit. Vă las cu un clip care pare destul de impresionant.

Atenţie: acesta este un program comercial. Astăzi este oferit gratuit prin GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

 • programul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
 • rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare – nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
 • dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
 • chiar dacă aţi descărcat astăzi programul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
 • pentru ca programul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva programului
 • gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
 • staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
 • de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. Sorin spune:

  Photoupz este foarte usor de folsit si in acelasi timp extrem de util. Un alt program asemanator este si Inpaint.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *