Bitdefender: detector pentru Carrier IQ


În ultimele zile pe net s-a pornit o agitaţie deosebită după detectarea unui soft care “capturează” numeroase informaţii considerate a fi de ordin personal. Aşa, dintre articolele de pe web, aş cita de exemplu Engadget cu Carrier IQ: What it is, what it isn’t, and what you need to know, TechCrunch cu Carrier IQ: How To Find It, And How To Deal With It şi Mashable cu Carrier IQ Tracking Scandal Spirals Out of Control. Iată şi clipul care a generat toată agitaţia: vedeţi aici. Compania românească Bitdefender a lansat un detector gratuit, care se găseşte în Android Market (vezi comunicatul oficial de azi).

imagine

Aplicaţia nu are nici 100KB şi mi-am instalat-o şi eu, din curiozitate: curat. E important de reţinut că aplicaţia produsă de Bitdefender este doar de detecţie. Citez: “Dat fiind că instrumentul de diagnoză Carrier IQ este deosebit de puternic integrat în firmware-ul telefonului, aplicația Bitdefender nu anihilează softul, întrucât această măsură ar putea afecta stabilitatea funcționării aparatului.” Că tot vorbim de securitate, aş semnala şi soluţia Bitdefender de protecţie “împotriva tuturor ameninţărilor informatice” (am citat din comunicatul oficial): Bitdefender Mobile Security. Aşa cum poate v-aţi aştepta, e o soluţie gratuită dar cu limitări. Pentru vreo 10 euro (cu TVA inclus) puteţi avea soluţia completă. Mai multe informaţii, capturi şi altele, găsiţi aici, pe pagina oficială a produsului.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Cristi spune:

    Sunt mai multe aplicatii de detectat IQ Carrier-ul. Una din ele – Voodoo Carrier IQ Detector da si o solutie de eliminare – „How to remove Carrier IQ? Call your carrier, convince them to change of policy.” Sau mai simplu, nu utilizati firmware-urile customizate de operatorii de telefonie. Exista XDA Developers – Raiul pe pamant pt. posesorii de telefoane cu sistem Android si nu numai. In alta ordine de idei, ma indoiesc de faptul ca Vodafone-ul local si Orange au achizitionat si implementat acest sistem, este costisitor, presupune resurse financiare si umane ce nu si-ar gasi justificare la romani, acestia tind sa renunte la abonament in favoarea cartelei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *