Coverseen: convertiri de imagini în serie


Astăzi poate mai rar suntem în situaţia să avem un set de cincizeci de imagini în format TIFF şi să dorim să le transformăm în JPG… Dar pentru unii poate fi un scenariu des. Oricum, aproape orice deţinător de aparat foto (fie şi el “încadrat” în mobil) mai are din când în când nevoie de scalări în serie. Coverseen acoperă ambele situaţii şi multe altele. Şi e disponibil nu doar pentru Windows ci şi pentru diverse distribuţii Linux. Sub Windows avertizează că s-ar putea să ceară Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86) după instalare – la mine nu a fost cazul.

imagine

În captură vedeţi interfaţa care conţine ce ne-am aştepta. De fapt un minus pentru lipsa posibilităţii de a trage fişierele cu mouse-ul. Adăugându-le însă în modul “tradiţional”, nu ne rămâne decât să facem setările de rigoare:

  • în ce format dorim să convertim (desigur, nu e obligatoriu… adică din JPG poate rămâne JPG, dacă de exemplu scalarea e ceea ce ne interesează)
  • dimensiunile finale (puteţi modifica fie indicând procentual, fie exact în pixeli)
  • rezoluţia finală
  • destinaţia unde să se pună imaginile
  • eventual redenumirea imaginilor

Programul permite numeroase tipuri de convertiri pentru că se bazează pe cunoscuta bibliotecă de editări de imagini Magick++. Din 2009 de când a apărut, până la 1 decembrie a.c., programul a fost periodic întreţinut, ceea ce e un semn bun.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    FastStone Resizer, the best of 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *