Aparate foto digitale pentru copii mici


Unii părinţi îşi “dotează” din clasa I copiii cu telefoane mobile, aşa că mulţi au astfel şi aparat foto (încorporat în telefon). Mi-a fost dat să văd şi copii pe la a III-a sau a IV-a cu Samsung Gio cum am şi eu… Cred că la grădiniţă nu au pătruns (încă?), dar subiectul fotografiei nu e lipsit de interes pentru cei mici, cu siguranţă. Fetiţa noastră de şase ani cum prinde telefonul mamei ei cum umblă în stânga şi în dreapta fotografiind diverse. Există oare aparate foto pentru preşcolari?

imagine

Întrebarea poate trebuie pusă portofelului: dacă o sută de lei nu reprezintă prea mult, atunci răspunsul e afirmativ – există astfel de aparate. Mergeţi aici şi veţi găsi patru modele de aparate foto Digital Lexibook, cu Barbie, cu Omul Păianjen, cu Lightning McQueen şi cu Cenuşăreasa. Fiecare e la 109 lei. Am căutat recenzii pe net şi am găsit unele făcute de părinţi care declarau fericiţi că aparatul a supravieţuit mai multor contacte cu solul (de la înălţimea copilului sau a adultului? 😉 ), fiind mulţumiţi atât de rezistenţă cât şi de uşurinţa în folosire. Via USB pozele pot fi descărcate pe un calculator. Nu vă aşteptaţi să aibă şi ecran de previzualizare a fotografiilor: pe spate există însă un mic LCD strict pentru a număra câte fotografii se mai pot face (există şi un buton ca să ştergi ultima fotografie făcută).

Vă întrebaţi câţi megapixeli are? Nici unul: doar 300.000 pixeli. Adică poate face fotografii de 640×480. Dar la această dimensiune “năucitoare” poate memora numai 26 de fotografii. La rezoluţie mai mică poate memora până la 300 de fotografii. Vreţi să vedeţi calitatea? Mai jos e o imagine făcută cu un astfel de aparat (nu, nu de mine). Probabil în natură, cu o lumină mai bună, arată ceva mai bine. Dar, din nou, vorbim de un aparat de jucărie / de jucat. Iar cei mici nu vor avea – nu? sper! – pretenţii prea mari.

imagine

PS: Căutaţi poate pentru copii mai mari, poate pentru adolescenţi? Tot la CEL.ro găsiţi aparate foto digitale precum:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *