Dropbox pentru Android


Există desigur Dropbox pentru iOS, dar cum nu deţin aşa ceva voi scrie doar despre Dropbox pentru Android. Pentru mine Dropbox pe PC e v-i-t-a-l, iar o repet, dar mă opresc aici. Nu credeam însă că îmi va fi la fel de util şi pe smartphone! Evident l-am instalat din prima, dar de vreo săptămână s-a actualizat şi e mai util (apropo: în Android Market găsiţi aplicaţia aici). De câte ori nu m-am trezit pe drumuri având nevoie să consult un fişier: cum ţin în Dropbox fişierele vitale, le-am avut la “deget” (că a fost Word, Excel, text sau PDF).

imagine imagine imagine

Acum fie vorba între noi, în ultimele săptămâni cel mai des am apelat un fişier unde mi-am notat cumpărăturile de Crăciun: ce i-am luat lui Teo, ce i-am luat lui Matei, ce i-am luat Ştefaniei (cei trei copii ai mei). Una două deschideam fişierul şi consultam: “aha! asta e luat, asta ar mai trebui”. Acum, după cum vedeţi în a doua captură, fişierele favorite pot primi o “steluţă” şi doar ele vor fi păstrate şi offline: evident la prima conectare la net vor fi sincronizate. În dreptul oricărui fişier veţi găsi acea săgeată în cerc de unde puteţi să acordaţi steluţa. Când fişierul nu mai e necesar, scoateţi steluţa. De apreciat e integrarea Dropbox cu multe aplicaţii din telefon. De exemplu la început îmi descărcam pozele prin cablu. Acum pur şi simplu merg la Partajare, iar în listă – vedeţi a treia captură de mai sus – găsesc şi Dropbox. Aleg folderul unde să le încarce şi în câteva secunde am pozele pe calculator (aceasta evident conectând la internet smartphone-ul via WiFi, care bate în tot apartamentul meu).

Ca în cazul aplicaţiei PC, şi aplicaţia pentru Android permite ca rapid să partajezi un fişier prietenilor, oricare ar fi el. Aceasta m-a scos bine în situaţii în care trebuia să dau cuiva un fişier dar nu eram cu laptopul la mine. La final aş sublinia dacă nu am fost suficient de clar: instalarea aplicaţiei Dropbox pentru Android nu înseamnă că pe telefon se descarcă tot ce aveţi în contul Dropbox. Deloc. Nici un fişier nu se descarcă. Doar dacă puneţi steluţă – acelea vor fi menţinute pe telefon/SD (apelaţi la aşa ceva cu atenţie). În fine, din setările aplicaţiei puteţi vedea şi ce cache foloseşte aplicaţia şi să îl goliţi (când descarcă temporar fişiere pentru consultare). Deci nu, Dropbox nu vă va sugruma spaţiul pe telefon.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Stefan spune:

    Va recomand pentru accesul facil la memoria telefonului, fara utilizarea cablului, aplicatia SwiFtp: http://goo.gl/qZyX4 .
    Aceasta realizeaza un server ftp care poate fi accesat cu usurinta din My Computer. Astefel se poate realiza usor transferul de fisiere pe si de pe telefonul mobil.

  2. Lucian spune:

    Eu recomand si DropSync cu care puteti sincroniza orice director de pe telefon cu unul din Dropbox. Eu am setat directorul in care se salveaza imaginile facute cu telefonul si cand deschid pc sau ipad le am deja acolo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *