Header personalizat pentru pluginurile WP din directorul oficial


Probabil aţi observat că interfaţa web a directorului oficial de pluginuri WP s-a modificat arătând mult mai aerisită, mai ordonată. După părerea mea o schimbare pozitivă care aduce nu numai utilizatorilor (mă refer aici la cei care doar descarcă pluginuri) avantaje (de exemplu prin căutarea mai rapidă) ci şi dezvoltatorilor de pluginuri. În urmă cu mai bine de o săptămână, Matt Mullenweg a anunţat o nouă modalitate prin care aceştia din urmă pot adăuga paginii de prezentare a pluginului propriu un banner care să facă pluginul mai uşor de recunoscut vizual.

imagine

Iată în continuare paşii pe care cei care au pluginuri găzduite în directorul de pluginuri pot să îi urmeze pentru încărcarea unui banner respectiv pentru crearea unui header personalizat:

  1. Creaţi un subdirector cu numele assets în directorul original al pluginului de pe calculatorul dvs. (Atenţie: în directorul rădăcină, nu în cel numit trunk).
  2. Realizaţi o imagine grafică în mărimea prestabilită 772 x 250 pixeli şi memoraţi-o sub numele banner-772×250 în format .png sau .jpg. Această imagine o introduceţi în subdirectorul nou creat.
  3. Sincronizaţi directorul pluginului dvs. cu directorul oficial (recomandabil cu programul TortoiseSVN).

La următorul refresh (la fiecare 15 minute) al directorului oficial de pluginuri WP veţi sesiza schimbarea vizuală. Personal mi-a trebuit mai mult timp să scriu acest articol decât să pun bannerul pe pagina de prezentare a pluginului WP-jqPuzzle (detalii aici).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *