Artificii "sonore"


Nu am găsit statisticile de anul trecut, dar, din câte îmi amintesc, an de an primele ştiri ale primei zile se ocupă şi cu urmările folosirii nechibzuite a jocurilor şi focurilor de artificii. Fie că sunt de provenienţă dubioasă, fie că cel care le mânuieşte nu mai are "antrenament" (deh, doar o dată e începutul unui an nou 🙂 ), ele prezintă un risc foarte mare de accidentare. Şi totuşi artificiile au devenit o tradiţie, de care mulţi (mă refer acum explicit la persoane particulare şi nu la profesioniştii într-ale pirotehnicii) nu se mai pot lepăda.

imagine

Pentru a preveni accidentele, Ministerul Sănătăţii din Filipine (unde anul trecut au murit patru oameni şi alte 200 de persoane au fost rănite ca urmare a focurilor de artificii lansate necorespunzător) a creat un site web care pune la dispoziţie interesaţilor o serie de artificii "sonore" sub forma unor fişiere .mp3. Cele mai sigure lansatoare de artificii poartă nume precum "5 Star" "Super Lolo", "Judas’ Belt", "Watusi" ş.a.m.d. Utilizându-le (de fapt ascultându-le, dar ele se pot şi descărca) la timpul potrivit nu veţi pune în pericol viaţa dvs., pe cea a invitaţilor dvs. sau pe cea a celor aflaţi întâmplător în jurul dvs.. Ba dimpotrivă, îi veţi lua prin surprindere.

Dacă v-am făcut curioşi şi doriţi să lăsaţi de data aceasta focurile de artificii la o parte, vizitaţi SafestFirecracker.com.

La mulţi ani (cu sănătate)!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *