NexusImage: viewer, doar viewer


De 10, dacă nu de 15 ani – sau dintotdeauna? – deschid imaginile cu IrfanView. Câte am mai încercat… dar tot la IrfanView m-am întors, motivat în primul rând de viteza imbatabilă cu care deschide fişierele de tip imagine. Şi când deschid full screen (ajunge un Enter) nu mai văd nimic din interfaţă, doar imaginea. Peeerfect. Când revăd însă programul am un sentiment de învechit. IrfanView, în timp ce mai face unele progrese, de la o versiune la alta, a rămas cu o interfaţă îmbătrânită. Dacă vreţi ceva mai modern încercaţi NexusImage.

imagine

Poate vă amintiţi de NexusFont – este acelaşi autor. În cazul lui NexusImage simplitatea şi eleganţa sunt combinate. Nimic de zis. Poate chiar un 10 (îmi aminteşte de viewer-ul care vine separat dar cu Picasa). Dacă îl vreţi strict pentru a vedea imagini, atunci rămânem la acel 10. Cu IrfanView m-am obişnuit ca viewer-ul definit implicit pentru imagini să îmi fie de ajutor şi pentru operaţii banale gen decupări, reglare contrast, luminozitate şi altele. Doar nu voi lansa ditamai Paint Shop Pro (alţii Adobe Photoshop) pentru operaţii mici. Vedeţi deci… depinde mult de nevoile şi pretenţiile fiecăruia. O observaţie: dacă imaginile mari, la “potrivirea” în dimensiunile ecranului, vi se pare că nu sunt redate prea bine (apar colţuroase), bifaţi Use Smooth Stretch. Dacă vreţi să scăpaţi de thumbnail-urile din dreapta, apăsaţi F11.

imagine

În caz că vă place programul, nu mai rămâne decât să îl asociaţi: suportă formatele de imagini mai comune, pregum JPG, PNG, BMP, GIF… Să nu uit: programul e portabil.

PS: Acum am sesizat că IrfanView a ajuns în decembrie la versiunea 4.32. Dacă vreţi să vedeţi noutăţile, sunt indicate aici – am reţinut că citeşte şi scrie formatul WebP!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. cristi spune:

    FastStone Image Viewer e din punctul meu de vedere cel mai OK.
    Oricum, multumim pt. articolele interesante. 🙂

    P.S. La multi ani pe 2012 !!!

  2. moroshan spune:

    Si eu sunt fan FastStone Image Viewer, tot din… vina maestrului Capan, dar nici fără IrfanView nu pornesc calculatorul deoarece ştie să facă mult mai multe decît îl arată faţa (deloc atractivă) ! 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *