Dropbox automatizat!


Visam, şi poate că mai visez, ca serviciul Dropbox să fie achiziţionat de Google. Între timp Insync, despre care scriam în aici în 2010, când era în beta privat, devenit public în 2011, se anunţă a oferi un Dropbox pentru Google Drive Docs. Recent am văzut mai multe articole care lăudau Insync. Cândva poate voi face şi eu teste… sau poate a încercat serviciul vreun cititor? Dar mă abat de la subiect. Un alt vis mai nou e ca Dropbox să cumpere, nu să fie cumpărat, să cumpere deci aplicaţia Dropbox Automator de la Wappwolf. Mă explic la final de ce.

imagine

Această webaplicaţie cere în primul rând să ai un cont Dropbox (probabil mulţi au… la urma urmelor e un serviciu care m-am săturat eu cât l-am lăudat), iar în al doilea rând să ai încredere în ea, pentru a permite autentificarea. Ce urmează e simplu: în primul pas alegi un folder (poţi crea unul de teste pe care să te joci până prinzi ideea), după care în al doilea pas indici o acţiune – sau mai multe! – care să fie făcute automat când e pus în acel folder un fişier. Ce acţiuni? Lista e lungă dar voi exemplifica cu câteva:

 • convertirea fişierelor în format PDF
 • sau invers, din PDF în text
 • publicarea imaginilor pe Facebook
 • sau scalarea lor
 • încărcarea fişierelor prin FTP într-un anume cont
 • sau încărcarea în contul Google Docs
 • arhivarea fişierelor noi
 • criptarea

Yep, funcţionarea e apoi simplă. De exemplu mi-am definit acţiunea de mai jos: când pun în folderul DeTest ceva, acel fişier să fie convertit în PDF. Evident se foloseşte un serviciu online de convertire, dar pentru mine nu e transparent. Pun acolo fişierul Word (de exemplu), aştept puţin şi sunt anunţat că a apărut în folder varianta PDF! Sunt tot felul de acţiuni interesante. De exemplu pentru cei care colaborează la proiecte folosind Dropbox, e excelentă facilitatea de notificare prin email când apare un fişier nou într-un anume folder. Extraordinar de util! Şi exemplele pot continua.

imagine

Poate că Dropbox Automator nu o fi funcţionând perfect (nu am testat multe scenarii), dar ideea e genială şi o extindere cu tot felul de servicii ar fi excelentă. Dar mai excelent ar fi ca toate acestea să fie încorporate în Dropbox, să nu trebuiască să te bazezi pe o terţă webaplicaţie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Laurentiu spune:

  Salutare,

  Interesant, sper sa faca si pentru Insync asa ceva, am incercat si Dropbox dar nu prea m-a uimit, iar acum doua zile am instalat si eu Insync, si in 10 minute mi-am cumparat si un plan de 20 GB, 5$ pentru un an un chilipir. Ar trebui sa faci un review si despre acest nou Insync care o sa il muste rau de urechi pe Dropbox. Desi am incercat mai toate platformele de backup, Insync m-a atins la inima datorita vitezei de syncronizare, iar cu inca 20 GB zici ca toata lumea e a ta, nu mai trebuie sa iti faci griji penru fisierele importante.

 2. Razvan spune:

  Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu serviciul Dropbox. Sa presupunem ca eu imi las laptopul deschis pe masa si astfel oricine poate umbla la el; exista posibilitatea de a parola sau cripta in vreun fel fisierele din contul de Dropbox ca asfel sa nu fie deschise decat de mine?

 3. kye spune:

  Exista o singura chestie care Insync nu stie sa faca: sa tina versiunile vechi ale unui fisier. Lucru care Dropbox il face pt 30 zile la planul free sau 4ever la planul platit… Insync pentru Google la planul free are spatiu doar 1 gb. Eu pe Dropbox am 5,5 giga, dar sincer niciodata nu mi-a trebuit nici 10% din astia.

 4. radu.capan spune:

  @Razvan: Nu. Pentru criptare sunt alte programe.
  @kye: Importante precizarile. Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *