Picasa Upload pentru WordPress


Dat fiind faptul că pe blogul propriu postez preponderent articole cu text, am decis la timpul respectiv să achiziţionez un pachet de hosting cu puţin spaţiu la dispoziţie. Pentru depozitarea şi preluarea puţinelor imagini folosite apelez de mulţi ani la serviciul Picasa Web. Modul de utilizare mi-a fost de câteva luni încoace simplificat prin utilizarea unui plugin WordPress cu numele Picasa Upload. Acesta foloseşte Cloud Picker API de la Google şi permite încărcarea şi preluarea imaginilor în şi din Picasa Web direct din interfaţa editorului WordPress prin intermediul tabului Din URL din meniul Adaugă fişier media.

imagine

Chiar dacă la prima vedere el nu aduce o simplificare majoră în numărul de paşi urmaţi, creşte totuşi viteza de lucru şi implicit productivitatea (asta mai ales pentru site-uri WP cu multe imagini). Pentru o mai bună înţelegere a întregii proceduri am alcătuit un tabel cu paşii de urmat în ambele cazuri (fără şi cu activarea pluginului WP).

Fără pluginul Picasa Upload

Cu pluginul Picasa Upload

Deschidere Picasa Web într-un tab nou

Deschidere meniul WP Adaugă fişier media, tabul Din URL

Încărcare imagine în Picasa Web

Încărcare Google Picker şi logare în contul Picasa Web

Deschidere meniul WP Adaugă fişier media

Alegere director, album şi imagine

Preluare link în WordPress (cu tabul Din URL)

Încărcare şi/sau preluare imagine

Adăugare titlu, text, descriere

Adăugare titlu, text, descriere

Setare aliniere şi legătură

Inserare în articol

Inserare în articol

 

Imaginile sunt preluate şi inserate la mărimea standard de 400 de pixeli iar linkul deschide imaginea la mărimea originală. Autorul pluginului mai avertizează asupra faptului că pluginul a fost testat şi rulează bine în navigatoarele Chrome, Firefox şi Safari. Poate îl testează unul dintre cititori şi cu Internet Explorer şi ne spune rezultatul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. radu.capan spune:

    Fain. La poze sub 800 de pixeli parca Picasa nici nu ia in seama cota din cei 1GB. Deci poti avea la infinit poze pentru WordPress, doar sa fie in respectiva limita.

  2. @Radu Capan: Aveti dreptate, asa este.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *