Jocuri on-line cu tema Anotimpurile


Ca părinte, am constatat că este mai greu să găseşti jocuri potrivite pe calculator, on-line sau nu, pentru copiii de grădiniţă, decât pentru cei mai mari. Şi când mă refer la cele on-line, nu mă gândesc la "jocuri" în care îmbraci păpuşi sau machiezi fete, uşor de abordat şi de cei mici, dar fără ceva educativ în ele. Desigur, nu totul trebuie să fie strict educativ, dar dacă micuţilor oricum le place să se joace, prefer un joc din care şi învaţă ceva, decât unul doar plin de culori şi sclipici…

imagine

Aşa că vă aduc în atenţie un sit, EduTeca.ro, care e drept că nu are ca specific jocurile, ci comercializarea unor CD-uri educaţionale, dar oferă şi nişte joculeţe on-line – ca "reclamă" de fapt la CD-uri. Important este că instrucţiunile sunt simple şi sunt date de personaje simpatice care vorbesc în limba română, aşa că este foarte uşor pentru copii să le înţeleagă. Şi are şi o grafică frumoasa. Pentru fiecare dintre anotimpuri, copiii pot juca on-line cel puţin patru joculeţe, dintre cele care se regăsesc şi pe CD-uri.

imagine

Cele mai multe joculeţe sunt cu numere – până la 6, din cât am văzut eu, cunoscute aşadar astăzi şi de cei de grădiniţă -, cu diferite variaţii: al câtelea om de zăpadă lipseşte; câte steaguri pentru 1 Decembrie trebuie puse la blocuri; câţi peşti ai prins… Mai sunt jocuri cu simboluri ale unor anotimpuri, mici puzzle-uri cu întreceri sportive, jocuri cu ordonare după dimensiuni, cu compunerea unor imagini din jumătăţi, cu decorarea unor vaze pentru flori… Evident, dintre aceste jocuri nu toate sunt potrivite celor de grupă mică, de exemplu, dar mă gândesc că la vârsta aceasta încă nici nu prea se pricep la calculator. Sau sunt depăşită…? Situl mai oferă – la secţiunea "Bunătăţi" – imagini cu anotimpurile ca tapete pentru ecran, pentru mai multe rezoluţii, şi câteva planşe de colorat ce pot fi listate.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *