O&O AutoBackup – gratuit încă o vreme


Hehe, iată încă un program interesant şi care cred că o să placă celor care… nu folosesc de exemplu Dropbox. Eu, de când – de muuulţi ani – cu Dropbox, mai rar folosesc memorii USB. Ei bine, programul O&O AutoBackup e gratuit până la sfârşitul lunii ianuarie (însemnând că pentru cine îl ia acum va fi gratuit şi ulterior, dar pentru cei care vor vrea atunci să îl ia, va mai fi doar contra cost; aşa că mai bine cereţi o cheie gratuită acum). Ce face el? Cum bagi o memorie USB în calculator, cum face acel proces pe care l-ai configurat tu anterior.

imagine

Poate să facă trei lucruri. Ambele pornesc de la premisa că indici un director sursă, de pe calculatorul tău, desigur, şi o memorie USB pe care să se facă operaţia cu pricina. Trei variante:

 1. tot ce e în folderul sursă se copiază într-un folder gen 20120117 (an, lună, zi); se suprascrie pentru ce există
 2. tot ce e în folderul sursă se copiază în rădăcina stickului (respectându-se structura de directoare), dar doar dacă e mai nou sau nu există deja pe stick
 3. tot ce e în folderul sursă se sincronizează cu ce e pe stick, şi dacă ceva aţi şters din folderul sursă, se va şterge şi de pe stick (ţine deci o copie 1:1)

Programul îl puteţi lăsa în systray, ca să îşi facă treaba. Şi-o face şi când conectezi prima oară stickul, şi apoi, la un interval regulat. Pentru cei ce folosesc frecvent memorii USB, între locaţii constante, cu aceleaşi foldere, programul va aduce câştig de timp…

PS: Repet – programul cere înregistrarea, dar cheia e oferită gratuit, până la sfârşitul acestei luni. În testul meu, licenţa a sosit mai târziu de câteva minute, dar bine că a sosit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. pety spune:

  De ce sa folosesc dropbox, O&O AutoBackup cand exista Sky Drive cu 25 GB la dispozitie? Nu vad sensul…

 2. radu.capan spune:

  Hint: automatizarea, care lipseste cu desavarsire la SkyDrive.

 3. Ionut spune:

  Acelasi lucru poti face si cu o comanda de ms-dos si un bat:
  http://www.tutorialepc.ro/cum-faci-un-program-de-backup-singur.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *