Shortcuts şi SlashSearch pentru Chrome


Dacă navigaţi des pe aceleaşi situri aproape sigur le aveţi adăugate în bara de marcaje. Poate că sunteţi – ca mine – fan al scurtăturilor din taste şi nu vă convine să puneţi mâna pe mouse pentru a da click pe un semn de carte. O soluţie e folosirea extensiei Shortcuts pentru Chrome. Pentru a o apela – evident, după instalare – scrieţi > şi apoi spaţiu. Veţi vedea că apare scris Shortcuts şi puteţi folosi scurtături acolo… dacă aveţi ceva definit. Cum se defineşte vedeţi iarăşi în captură: de exemplu +db dropbox.com va adăuga scurtătura db pentru situl Dropbox.

imagine

Când adăugaţi o scurtătură veţi fi notificat. De şters se şterge cu minus (iarăşi cu notificare). De administrat se pot administra toate uşor şi din interfaţa extensiei. În fine, apelarea unei scurtături nu cere explicaţii. Pasul >, spaţiu, scurtătura efectivă şi Enter. Personal găsesc drumul puţin cam lung (sau sunt eu leneş 😉 ). Drept urmare am să vă spun cum fac eu în Chrome, fără nici o extensie. Mergeţi în Opţiuni la Chrome, apoi în fila Elemente de bază daţi click pe Gestionaţi motoare de căutare. Derulaţi joooos de tot şi adăugaţi unul nou. Să zicem că pentru a ajunge mai rapid la SitulMeu.ro folosim scurtătura… s. Atunci în Adăugaţi un motor de căutare nou puteţi scrie de exemplu SitulMeu.ro, în Cuvânt cheie scrieţi s, iar în al treilea câmp simplu http://www.situlmeu.ro/ . Rezultatul? În bara de adrese (Alt+D) scrieţi s şi apăsaţi Enter şi gata! Mult mai scurt decât cu extensia prezentată. Dar… totuşi… extensia prezentată e ceva mai organizată, mai simplu de folosit, cu mai multe facilităţi. Veţi vedea Dvs ce alegeţi.

imagine

Dar apropo de extensii în Chrome, utilă e şi SlashSearch. După instalarea acestei extensii, dacă doriţi să căutaţi pe situl pe care vă aflaţi ajunge să apăsaţi / şi veţi fi conduşi la boxa de căutare… dacă există. Dacă vreţi să căutaţi cu Google pe acel sit, mergeţi în bara de adrese şi scrieţi \ după care spaţiu (sau tab). Scrieţi ce doriţi şi se va face o căutare pe acel sit, via Google. Adică ceva de genul http://www.situlacela.ro/ cuvant cautat.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *