Color Express, pentru alegerea culorilor


Fiecare are programul lui favorit pentru selecţia culorilor (cu aşa numitele color pickers – ex. PicPick), dar sunt şi soluţii online (vedeţi Cum să îi spui culorile unui webmaster/webdesigner). Astăzi ne oprim la un program al unui polonez, Color Express, cu o pagină 100% în poloneză, dar vă spun eu că butonul din banda din stânga, pe care scrie Pobierz, e pentru descărcare. Desigur, puteţi folosi şi un instrument de traducere, dar nu e neapărat nevoie. Interfaţa programului e în engleză, deci suntem salvaţi!

imagine

După cum observaţi programul oferă trei moduri de selecţie a culorii (Standard, Hue square şi Hue circle). Cu un click poţi avea Only web colors. În partea de jos poţi păstra culorile favorite (se adaugă din meniul Color din dreapta-sus). După cum vedeţi, o culoare o putem obţine şi RGB, şi HSL şi CMYK. Dar mai bine pun captură cu meniul, ca să vedeţi modurile de copiere pentru o coloare aleasă. În meniu mai vedeţi diverse opţiuni. Desigur, cele aşteptate şi ce vor fi mai des folosite sunt luarea unei culori de pe ecran (From screen) sau dintr-o imagine (From image).

imagine

Recunosc că m-am panicat puţin la luarea unei culori de pe ecran. Mi-a apărut fereastra mică ce măreşte de n ori (e setabil), dar nu reuşeam să preiau culoarea. Apoi am fost atent şi am văzut că trebuie să apeşi Ctrl+Shift+X. Atunci culoarea curentă este transferată în fereastra principală a aplicaţiei.

imagine

Cât priveşte preluarea culorilor dintr-o imagine, încarci imaginea, alegi câte culori să fie alese şi apeşi butonul Choose (de câte ori vrei, până eşti mulţumit de selecţia aleatoare). Apoi selectezi una anume.

imagine

Una peste alta, programul mi se pare foarte bun şi pentru cei care lucrează des cu culori cred că este un instrument de apreciat. Cei care folosesc deja un instrument din editorul de imagini preferat, probabil nu vor opta pentru un alt program.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. bogdan spune:

  Radu, da’ linku’, unde e linku’? 🙂 Interesant softul si frumoasa prezentarea, dar nu avem link sa putem si noi sa pobierz? 🙂

 2. radu.capan spune:

  Iertare, milă şi îndurare! Am pus linkul…

 3. bogdan spune:

  Saru’mana. Hatz, l-am luat! 🙂

 4. pety spune:

  Multumiri. Unul dintre cele mai bune softuri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *