MiniBin: coşul de gunoi la îndemână


Poate că lângă biroul Dvs se află un coş de gunoi, în sensul tradiţional. Pe calculator, la cei mai mulţi accesul la coş presupune un Win+D (sau minimizarea aplicaţiilor de pe ecran), ca să se vadă desktopul, iar apoi un click dreapta pe iconiţa Recycle Bin, alegând opţiunea de golire. Ei bine, eu de exemplu mi-am setat să nu îmi arate iconiţe pe desktop. Îmi place să fie curat-curat, să pot vedea bine imaginea de tapet. Deci la mine ar mai lua un pas în plus: să activez afişarea iconiţelor… Nu se poate să fie mai simplu?

imagine

(În paranteză fie spus, eu cu CCleaner golesc mai des coşul de gunoi, ştergând şi alte lucruri inutile de pe calculator – fişiere temporare şi altele.) Programul MiniBin răspunde problemei, aducând mai aproape coşul de gunoi al calculatorului. Îl puteţi pune chiar lângă ceasul sistem şi, mai mult, îl puteţi configura ca la dublu-click să golească automat coşul. Programul vine cu un instalator, dar dacă debifaţi Full System Integration (autostart, uninstaller) va fi ca un program portabil, practic despachetând doar fişierele necesare rulării. Şi în timp ce se laudă că ar avea interfaţă şi în română – şi în multe alte limbi – la mine a apărut în engleză. Nu e capăt de ţară, dat fiind că opţiunile sunt puţine şi clare. De exemplu putem alege între zeci de genuri de iconiţe pentru coşul de gunoi (din systray, nu de pe desktop) şi… vedeţi restul mai jos în captură.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Nick spune:

  Curios, chiar are traducere în română:
  http://img831.imageshack.us/img831/3558/climsyclipboardeq.jpg
  Cred că detectează automat limba implicită, folosită de SO! 🙄

 2. radu.capan spune:

  Hmmm… Mulţumesc. Poate am ceva probleme cu setările de limbă. Poate de asta nu îmi merge bine nici WeBuilder cu caracterele româneşti (pe ANSI). Totul mi-e pus pe română în Region and Language. Ce îmi scapă, Nick?

 3. pety spune:

  Am rezolvat o astfel de problema la un laptop Toshiba (avea Vista si nu afisa corect diacriticele, chiar daca avea setat Format: Romanian).
  Documentare mai jos:
  http://www.froggie.sk/7lp32rtm.html
  http://www.froggie.sk/7lp64rtm.html

 4. Nick spune:

  Pentru puțin. Este adevărat că poate fi o problemă cu setările de limbă, dar la fel de adevărat pot fi și alte probleme:
  -”uzura” SO cauzată de multe instalări-dezinstalări de softuri, de exemplu … 🙄
  – folosirea unor softuri de optimizat necorespunzătoare, ar putea fi un alt exemplu …
  Dar să ținem cont de faptul că softul respectiv, este în plină dezvoltare și sper ca într-un timp scurt, o versiune viitoare să elimine toate aceste probleme și să aducă noi opțiuni extrem de utile ( ștergere sigură, prin suprascriere cu zero, poate fi una din ele, iar o alta poate fi legată de prezența unui meniu derulant, asemănător celui cu temele, din care să alegem limba dorită ).
  Uff, multă vorbărie, deja a fost lansată versiunea 3.7.0.9 … 😆
  http://www.e-sushi.net/minibin/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *