DVD Chief: catalogul filmelor tale


Programul DVD Chief, declarat a fi în beta acum (adică încă în lucru), e genul de program care îmi miroase mie că în scurt timp va deveni comercial. Dar puteţi pune mâna pe el acum, când e gratuit. Are unele scăpări, cât de mari nu ştiu, pentru că nu l-am testat în amănunţime. Aceasta pentru că e destul de complex! Este unul dintre cele mai promiţătoare programe de catalogat filme din colecţia privată pe care le-am văzut vreodată. (Dintre recenzii anterioare aş aminti Personal Video Database, Ant Movie Catalog şi MBase 2.)

imagine

Desigur, complexitatea poate fi un dezavantaj, dar aceasta depinde de gusturile fiecăruia. Apoi faptul că informaţiile şi le ia de pe situri de limbă engleză (IMBD.com în speţă) nu va fi un atu pentru cei care ar prefera informaţii în română de pe CinemaRX sau Cinemagia. Dar, dincolo de aceste aspecte, pentru un anumit public va fi programul perfect. Poţi să adaugi filme, datele sunt “supte” de pe internet (nu mereu perfect), ţi se construieşte automat şi lista actorilor, poţi vedea statistici (ex: deţii mai multe filme de acţiune sau romantice?), ba chiar şi să îţi coordonezi împrumuturile, dacă faci aşa ceva. Facilităţile de import, export, catalogare pe diverse criterii îl fac atrăgător. Poate prin vreo minune bugurile actuale se vor corecta şi programul va rămâne gratuit… Nu cred, dar putem spera.

Închei citând din prezentarea programului (lista cu ce poate):

 • Catalogues your entire movie collection for easy offline navigation
 • Automatic indexing of your movies by the title
 • Automatic indexing of DVD/Blu-Ray discs and ISO images
 • Automatic access to online movie database
 • Downloads details about the movie from the Internet
 • Easy browsing, searching and filtering
 • Unicode and multi-lingual support
 • All fields available in multiple languages

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. Octavian Simion spune:

  Eu am tot folosit Movie Label, si din curiozitate am descarcat DVDChief. Concluzia: da clasa! Drept care am inceput sa-mi transfer colectia de filme. Pana acum nu am avut nici o problema, a gasit si filmele romanesti mai exotice, gen „Asta e”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *