Feed RSS pentru contul Google+


Deşi în urmă cu câteva zile Google+ şi-a schimbat interfaţa (după părerea mea în bine) unele opţiuni relativ importante încă nu sunt oferite nativ, ca de exemplu posibilitatea creării unui feed RSS pentru propriul cont. Acesta ar fi util pentru cei care au un site web propriu şi doresc să afişeze starea lor de activitate pe Google+ sau îl dea mai departe spre răspândirea unui conţinut apreciat. Dacă site-ul este realizat cu WordPress, locul potrivit pentru un asemenea stream RSS este în sidebar-ul temei folosite, cu ajutorul widget-ului RSS oferit implicit de WP.

imagine

Cu aplicaţia Google+ to RSS puteţi crea uşor şi rapid un feed RSS pentru contul personal pe Google+. După logarea cu contul dvs. Google se va deschide o fereastră pop-up care va cere anumite drepturi de acces. Apoi aveţi nevoie de ID-ul contului Google+ precum şi de o cheie API pusă la dispoziţie de către Google. La final indicaţi o adresă de email validă, la care veţi primi un mesaj de validare cu linkul feed-ului RSS precum şi cu parola de înregistrare. Paşii de urmat sunt foarte bine explicaţi şi prezentaţi vizual aici.

Pentru cei care stăpânesc limba germană pot recomanda şi acest material care afişează partea de cod necesară creării unei pagini WordPress care să redea feedul RSS din contul Google+.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *