WordPress domină


“WordPress este fără îndoială o platformă web de publicare foarte populară, pentru bloguri dar şi pentru alte tipuri de situri. Dar cât de populară este? Tocmai am încheiat un studiu şi am descoperit că WordPress este folosit de 48% dintre primele 100 de bloguri din lume. Este o creştere de la procentul de 32% înregistrat acum trei ani.” Cam aşa începe articolul WordPress completely dominates top 100 blogs dintr-un blog asociat la Pingdom.com. (Ultima oară am scris despre Pingdom.com aici, în noiembrie anul trecut.)

imagine

Dat fiind că e statistică făcută pe primele 100 de bloguri ar putea părea irelevant, întrebându-ne câte bloguri sunt WordPress din primele 1.000, primele 100.000, sau dintre toate existente. Ei bine, astfel de cifre sunt desigur mai greu de estimat, dar dacă dintre cele mai populare 100 de bloguri 48% folosesc WordPress… aceasta spune ceva. (În paranteză fie spus, mă gândesc mereu cu bucurie pentru opţiunile luate în timp, gen apropierea de PHP, de WordPress, de jQuery – sunt exemple de învingători, fiecare în domeniul lor.) Ce putem şti, chiar dacă sursa e subiectivă, este totuşi câte situri din lume merg pe bază de WordPress. Mergeţi aici pentru a vedea statisticile oficiale. Şi cum scrie acolo we host about half, deduc că e vorba de 72 de milioane de situri WordPress dintre care cam 50% pe WordPress.com, iar restul instalări pe spaţii proprii.

imagine

Nu sunt anti-Drupal, anti-Joomla… dar sper ca cifrele de mai sus să vă facă să vă gândiţi că WordPress nu poate fi ignorat de un webdeveloper/webmaster serios.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    Interesant de văzut acest recent infografic despre WordPress:
    http://yoast.com/wordpress-stats/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *