SkyDrive – 300MB, Google Drive – 5GB


Nu, nu vă speriaţi! Microsoft nu a scăzut mărimea conturilor SkyDrive la 300MB. Dimpotrivă, menţinând aceiaşi super-generoşi 25GB oferiţi gratuit, a ridicat pragul per fişier de la 100MB la 300MB. Uau, super cool! Înţeleg că anunţul oficial urmează să apară zilele acestea. Pe moment e un document pe care îl puteţi vedea doar logaţi la SkyDrive. Poate graba e provocată de iminenta lansare (în câteva zile???) a serviciului Google Drive? Oricum ar fi, am verificat cu un fişier de 270MB, şi deşi a luat mult timp încărcarea lui, l-a încărcat. Deci limita de 100MB s-a dus, cea nouă e de 300MB!!!

imagine

Personal sunt super încântat pentru că acolo îmi depozitez unele lucruri (fişiere), de regulă spărgând arhivele în bucăţele de 100MB. Acum “bucăţelele” se reduc, căci limita e de 300MB. Dacă nu vedeţi documentul ce anunţă noutatea am făcut o captură.

imagine

Şi dacă tot vorbim de capturi, să vedem una despre care vorbesc mai toate blogurile (un exemplu): Google Drive pare mai aproape ca niciodată. Ba din captură înţelegem că va fi şi un program, deci ne putem aştepta la sincronizare gen Dropbox! Limita e de 5GB, ceea ce e mai mult decât dă Dropbox (dar nu e 25GB ca la SkyDrive), dar speranţa mea este că acest serviciu va putea folosi spaţiul cumpărat pentru GMail, Documente şi Fotografii, căci eu unul am 80GB cumpăraţi şi nu m-ar supăra să folosesc vreo 20GB via Google Drive. Dar… aflăm în câteva zile…

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Sorin spune:

  Uauu, bravo SkyDrive!!! Promisiunea Google o facut deja mucegai de la atita asteptare, si tot nu este functionala: pagina „drive.google.com” afiseaza un frumos mesaj „Not Found Error 404”. Deci se cheama ca sint niste fazani. Si oricum, cei 5 jiga promisi tot nu se compara cu „concurenta” SkyDrive. Pentru cei ce doresc stocare gratuita, mai este si saitul http://www.adrive.com cu 50 GB.

 2. pety spune:

  Excelenta solutia ADRIVE recomandata de Sorin. Se pot uploada fisiere de pana la 2GB odata.

 3. jürgen.toth spune:

  Vestea bună: Microsoft a scos astazi programul de sincronizare cu conturi SkyDrive: https://apps.live.com/skydrive
  Merge brici!
  Vestea rea: MS a scazut spatiul liber la 7 GB! Dar numai pentru clientii noi, cei vechi raman la 25 GB 🙂

 4. Xantes spune:

  Mai mult decat atat!
  Microsoft le-a luat inaintea TUTURORA: si a lui Google dar practic si a lui Dropbox, odata pentru ca MS si-a lansat clientul pentru PC si pentru produsele Apple, cu consacratul spatiu de 25 GB, iar inaintea lui Google pentru Google NU VA AVEA prea curand 25 GB disponibil si pentru ca Google isi va lansa astfel, iaca-ta, contrar dorintei lor, pe locul trei, un serviciu asemenator! DOAR locul trei, pentru Google chiar va insemna FOARTE MULT, dar intr-un sens mai putin dorit de acesta!

 5. Xantes spune:

  Ati crezut ca 50 de GB, de la ADrive inseamna mult spatiu?! Think again! Ce-ati zice de 512 GB – ati citit bine – spatiu de depozitare?! Iata ce exista si un asemenea capacitate… GRATIS!
  Megacloud.com
  Seeing is believing!

 6. Xantes spune:

  Rectific: link-ul celor 512GB este: http://megacloud.it/en


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *