Let’s create! Pottery pentru iOS şi Android


La început a fost curiozitate. Apoi a ajuns o pasiune ce ne-a “infectat” întreaga familie. Aşa că în cele din urmă am trecut de la versiunea gratuită la cea comercială şi toată casa e pusă pe olărit 🙂 . Vorbesc de o aplicaţie – pentru iOS şi Android deopotrivă – pe numele ei lung Let’s create! Pottery (sau aici), care ne permite să realizăm vase (potire, vaze, oale şi altele) în mod virtual. Din nefericire pe Samsung-ul meu Gio nu merge, nu e suficient de puternic, dar pe iPhone merge brici. O adevărată plăcere!

imagine imagine imagine

Pe scurt jocul ne face părtaşi – atât cât se poate virtual – la experienţa olăritului. Avem o roată cu lutul într-o formă ne/di-formă ca în prima captură, pe care îl modelăm evident trăgând cu degetul pe ecran. După ce am ajuns la o formă plăcută ochiului… ardem creaţia (şi arată bine şi arderea), având acum vasul, ca în captura doi, gata de decorat. În jocul gratuit avem la dispoziţie un set de culori (acelaşi ca în versiunea comercială… nu înţeleg de ce lipseşte albul!!!) şi câteva modele simple formate din linii, dreptunghiuri, caroiaje în diverse aranjamente. Dar fiecare costă! Cu alte cuvinte facem un vas, îl vindem la licitaţie, şi ne cumpărăm o culoare nouă sau o “pensulă” (un model de decoraţie) nouă. Iarăşi facem vasul, iarăşi îl vindem. În final, nu după prea multe ore, vom avea toate culorile şi toate modelele posibile din versiunea gratuită. Desigur, poţi rămâne acolo şi, cu ce ai, te bucuri de relaxarea oferită. Sau să treci la versiunea comercială, dar până la ea să vedem clipul de promovare.

Merită versiunea comercială? Categoric… nu, dacă nu v-a prins versiunea gratuită. Dacă însă doriţi mai mult (daaa), în versiunea comercială aveţi patru tipuri de materiale pentru vas în loc de unul singur; surprinzător dar aceleaşi culori (chiar dacă se pot combina, aş fi preferat în varianta comercială să fi fost mai multe); ornamente (toarte şi capace); şi multe, multe decoraţii, africane, celtice, greceşti, azteci, chinezeşti, egiptene, japoneze, dar nu lipsesc nici decoraţii copilăreşti sau decoraţii… neanderthaliene. Dar sunt scumpe: de exemplu orice ornament face 1000 de monede, iar când vindeţi o vază veţi obţine doar câteva sute (eu de exemplu, pentru moment, nu am reuşit să vând vreo vază la peste 450 de monede). Aşa că va lua zile, dacă nu săptămâni, ca să strângeţi tot ce se poate din joc. Mai jos vedeţi câteva dintre creaţiile familiei noastre 🙂 .

imagine

Nu uitaţi să vă şi fotografiaţi lucrările, fapt posibil doar în versiunea comercială (desigur, şi în cea gratuită poţi face captură de ecran, dar e altceva decât captura oferită de program). Ah, şi cum aş putea să uit interesantul sistem de emailuri (ne-reale) din joc. Aveţi o corespondenţă imaginară ce vă permite să primiţi comenzi, provocarea mare fiind să reproduceţi un vas după fotografia primită prin email. Un sistem de steluţe vă permite să apreciaţi cât de mult v-aţi apropiat de obiectul dorit.

Şi acum linkurile: pentru iPhone şi iPad versiunea comercială şi versiunea gratuită; pentru Android versiunea comercială şi versiunea gratuită. Versiunea comercială costă 16-17 lei.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Cristi Mirt spune:

    Păcat că nici pe HTC Wildfire S nu merge. 😐

  2. Andra spune:

    E foarte tare din cate am auzit, dar nu merge pe sistemul Android. 🙁

  3. radu.capan spune:

    Merge şi pe Android, dar depinde de puterea smartphone-ului şi versiunea de Android.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *