Întrebări la care nimeni nu are răspunsul (încă?)


„In the first of a new TED-Ed series designed to catalyze curiosity, TED Curator Chris Anderson shares his boyhood obsession with quirky questions that seem to have no answers.” Aşa sună prezentarea unui clip ce pare a fi primul dintr-o serie intitulată „Questions no one knows the answers to”. Desigur, faptul că e în engleză, cu un limbaj nu tocmai uşor, şi puţin cam lung ca durată, face din acest clip un candidat mai puţin plauzibil pentru o pauză de relaxare. Dar minţile mai curioase vor face investiţia necesară pentru a-l urmări.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Sorin spune:

  Mai direct, pre dulcea noastra limba, din intrebarile retorice as mentiona:
  „daca de teflon nu se lipeste nimic, atunci cum este prins teflonul de tigaie?”
  „de ce cuvantul prescurtare este asa de lung?”

 2. Daniel spune:

  Super videoclipul, mulţumim.
  Sorin, întrebările acelea sunt slabe faţă de cele din videoclip. Şi totuşi încerc să îţi răspund la ele.
  1. O tigaie când este făcută partea din interior este netedă, dar după aceea este împroşcată cu nisip pentru a crea mici zgârieturi si astfel devine abrazivă. Teflon este suflat în mai multe straturi. Primul strat intră bine printre micile zgârieturi si se fixează bine de tigaie, apoi celelalte straturi sunt suflate peste primul, teflonul se poate lipi numai de teflon.
  2. Nu contează, e doar un cuvânt. Dacă este să o luăm aşa şi Everestul ar trebui să fie un cuvânt mult mai lung sau scris cu litere mari. Şi la urma urmei nu există un standard. Ce însemnă cuvânt lung? Câte litere? Faţă de altele e destul de scurt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *