SkyDrive: o veste bună şi o veste rea


Aşa după cum semnala Jurgen în comentariul său, Microsoft pare agitat de iminenta lansare a serviciului Google numit probabil Drive, şi ne serveşte astăzi două veşti: una bună şi alta rea. Vă amintesc că săptămâna trecută am primit deja o veste foarte bună: limita per fişier în SkyDrive a urcat de la 100MB la 300MB. La aceasta se adaugă aplicaţia SkyDrive, care se pare că face ce face şi Dropbox: sincronizează un director de pe calculator cu spaţiul din contul online SkyDrive. Yep, nu mai multe directoare, şi, dacă am înţeles bine, pe moment nu merg nici şmecheria cu symbolic link.

imagine

Dar poate lucrurile se vor mai schimba, şi aplicaţia SkyDrive va depăşi limitările Dropbox. La urma urmelor, am un sentiment că pasul făcut de Microsoft e precipitat de zvonurile despre Google Drive. Şi uite aşa, Microsoft a luat pe moment faţa contracandidatului, încă înainte ca acesta să mişte oficial. Chiar şi cu vestea proastă – nu am spus-o încă, nu? – oferta Microsoft e peste aşteptata ofertă Google. Dar la doi paşi înainte, Microsoft a simţit nevoia şi să facă un pas înapoi. Vedeţi în anunţul TechCrunch un grafic prin care Microsoft susţine că răul e mic: doar 0,06% dintre utilizatorii de SkyDrive au peste 7GB utilizaţi, drept urmare adio 25GB, rămânem la doar 7GB. Şi totuşi… dacă aveaţi deja un cont SkyDrive, puteţi să vă mişcaţi rapid şi să cereţi să rămâneţi la 25GB. Eu am făcut-o, după cum vedeţi în captura de mai jos (mergeţi la gestionarea spaţiului).

imagine

Şi cu un click doar, reducerea de la 25GB la 7GB a devenit un vis urât: am din nou 25GB. Clienţii noi, desigur nu mai prind aşa ceva. În plus am verificat cu un cont unde am deja 11GB publicaţi: contul figurează ca de 25GB. Este deci momentul să vă scorniţi memoria: aţi avut cumva cont pe Live.com nefolosit??? Dacă da, sper că vă amintiţi parola şi vă puteţi “reclama” cei 25GB.

imagine

Cât despre aplicaţia SkyDrive în sine, nu pot spune nimic, căci nu am testat-o. Pe net opiniile sunt diferite, de la “se mişcă mai bine decât Dropbox”, la “se mişcă mai prost decât Dropbox”. Eu închei cu o comparaţie a preţurilor:

 • Dropbox: gratuit 2GB, dar poţi creşte recomandând serviciul altora până la 18GB. Pentru 100usd pe an poţi avea 50GB. Pentru 200usd pe an poţi avea 100GB.
 • Microsoft: gratuit 7GB, sau 25GB dacă ai avut cont de mult timp şi ţi-ai cerut drepturile. Pentru 10usd pe an poţi avea încă 20GB. Pentru 25usd pe an poţi avea încă 50GB. Pentru 50usd pe an poţi avea încă 100GB.
 • Google: gratuit 5GB (se pare). Şi dacă preţurile rămân cele cunoscute acum, pentru 5usd poţi avea încă 20GB. Pentru 20usd poţi avea încă 80GB. Pentru 50usd poţi avea încă 200GB.

Deci Microsoft bate acum în partea gratuită (iar integrarea cu Windows 8 îl va face aproape “obligatoriu”). Dropbox bate ca vechime şi public câştigat. Google bate ca preţuri. În cele din urmă desigur câştigătorul va fi cel cu preţ bun, aplicaţie rapidă, siguranţă a datelor. Eu unul nu ştiu care e acela… [Important: am văzut acum un tabel comparativ făcut de Microsoft, care merită văzut.]

PS: vedeţi şi prezentarea făcută de blogul Windows 7 Bucharest.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Razvan spune:

  Și eu sunt client vechi, dar nu am opțiunea de upgrade la 25GB. Mie îmi arată deja că am 25GB în cont, fără să fi făcut nimic (probabil pentru că țin în cont 6.9GB, Microsoft a decis în bunătatea lui că cine are > 90% din 7GB ocupați să fie upgrad-ați automat la 25GB). 😛

 2. jürgen.toth spune:

  Sincronizarea cu SkyDrive merge si cu directoare din afara celui implicit, e nevoie de aplicatia Junction Link Magic: http://www.rekenwonder.com/linkmagic.htm
  Si inca o facilitate interesanta pe care o aduce aplicatia SkyDrive: SkyDrive permite accesarea altor directoare, din afara SkyDrive, de pe calculatorul personal (desigur numai daca e conectat la internet) de pe alte calculatoare.

 3. Sorin spune:

  Am cont de ceva vreme pe SkyDrive si sint multumit, si tot 25 GB imi arata. Poate ca numai conturile noi sa fie limitate la 7 GB. Per total sint multumit de SkyDrive pentru spatiul generos si cresterea marimii fisierelor ce pot fi urcate, de la 100 la 300 MB. Ca solutie alternativa, fisierele mai mari le-am arhivat multi-volum. Cit priveste DropBox (am cont) cei 2 GB pe care se cramponeaza in continuare, imi sint insuficienti. Iar in ce priveste Guugle, sint neseriosi pentru ca nu se tin de cuvind sa scoata la lumina mult-promisul Drive. Pacat. Nu sint fan m$ dar oferta lor e cam greu de refuzat. Ca si alternativa ar mai fi ADrive.com cu 50 GB (am cont), tot gratuit. Ce a fost si nu mai este ar fi oosah.com cu 1 TB gratuit (am avut cont), dar a disparut ca magarul in ceata. Ori SkyDrive nu cred sa dispara chiar asa brusc, am totusi incredere. Prietenii stiu de ce!!

 4. geo s. spune:

  Si mie mi-a dat upgrade 7 – 25GB.
  Am accesat contul, m-a invitat, pe o banda deasupra paginii („numai daca doresc”).

 5. Emil-M spune:

  Multumesc pentru informatie, am intrat in cont si am obtinut si eu 25 GB. Inca o data multumesc si va doresc o zi buna!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *