Minunile lumii văzute cu Google Street View


Era o vreme când dacă doreai să explorezi o zonă inaccesibilă ţie te foloseai de fotografii, albume, video-documentare… Apoi a apărut Google Street View şi mega-compania pare a nu se mai sătura de această jucărie, ambalând-o în diverse proiecte. Cel mai recent este World Wonders Project, anunţat oficial astăzi. Este desigur un alt mixt de resurse care aduce geografiei noi instrumente plăcute pentru învăţare. Astfel, Google şi-a colectat pe un glob învârtibil (vezi partea de jos a capturii) nu doar vederea stradală ci şi clipuri, fotografii şi informaţii tip text.

imagine

Astfel putem explora minunile lumii (altceva decât cele şapte tradiţionale) fie pornind de la locaţie (şi atunci alegem continentul, apoi ţara… România nu figurează încă la acest capitol cu nimic), fie tematic (adică locuri cu valoare istorică, monumente, minuni ale naturii ş.a.). Cine are răbdare chiar va descoperi locuri de care poate nu ştia, dar şi locuri auzite dar neexplorate. Observaţi în captura de mai jos secţiunile Information (partea text), Videos şi Photography (inclusiv cu contribuţiile utilizatorilor) şi 3D models (unde desigur vi se va cere pluginul pentru Google Earth).

imagine

O prezentare video a noului proiect puteţi urmări în continuare. Mă întreb când astfel de proiecte vor deveni disponibile în zeci de limbi…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *