Pinterest: Avem nevoie de un nou serviciu de socializare?


Aveţi un cont pe Facebook? Un altul pe Twitter? Şi un altul Google+? Sau pe So.cl? Folosiţi încă MySpace, Hi5, Orkut, FriednFeed? Sunteţi sigur(ă) că socializaţi îndeajuns în spaţiul web? Credeţi că nu mai aveţi nevoie de o altă reţea de socializare? Vă înşelaţi… o nouă stea, de fapt cometă, a apărut în spaţiul serviciilor de gen: Pinterest. Potrivit acestui raport, Pinterest ocupă locul 3 în topul platformelor sociale din S.U.A., după Facebook şi Twitter. Totodată este pe locul 16 într-un clasament al celor mai vizitate site-uri web în S.U.A.. Şi după cum ne-a învăţat istoria spaţiului web, tot ce e bun şi "tare" în internet vine din această parte a lumii :).

imagine

Numele serviciului Pinterest este dat de combinaţia dintre "pinboard" (= panou de pioneze) şi desigur "interest" (= ce este/poate fi de interes, ce poate interesa pe alţii). Pentru utilizarea sa este nevoie de o invitaţie, pe care o primiţi prin indicarea adresei dvs. de email pe pagina web sau prin intermediul unei cunoştiinţe deja prezentă pe Pinterest. Platforma se bazează pe o interfaţă grafică deosebită, plină de culoare. De fapt aceasta se deduce şi din scopul ei: postarea ("pin") şi partajarea ("repin") de imagini şi clipuri video însoţite de un scurt text (până la 500 de caractere, utilizatorilor Twitter le este cunoscută limita de 140). Interesant este faptul că este permisă identificarea cu ajutorul conturilor unor servicii externe, de ex. Facebook sau Twitter, această facilitate deschizând orizonturi noi de colaborare, căci pin-urile pot fi astfel integrate şi în cronica din profilul Facebook (v. aici). Utilizatorii care au un site web propriu pot insera un buton Pin – modul de utilizare este prezentat în următorul clip video.

Ca dovadă că Pinterest este la ora actuală (cel puţin în S.U.A.) un fenomen social media mai ofer o listă cu studii şi resurse:

  • Profilul unui utilizator mediu de Pinterest poate fi aflat aici. Acesta are de exemplu 229 followers, urmăreşte 20 de prieteni, a postat în medie 171 de pin-uri, are trei "borders/panouri" şi 28 de "like" şi a petrecut în ianuarie 89 de minute pe platformă.
  • Aici puteţi citi faptul că Pinterest se bucură de o deosebită apreciere din partea utilizatorilor de sex feminin.
  • O amplă colecţie cu modele de inspiraţie pentru crearea unui design atrăgător al propriului panou Pinterest este oferită aici.
  • Cei care doresc să genereze un feed al contului lor Pinterest pot urma recomandările din tutorialul publicat pe cunoscutul site web Mashable.
  • Webmasterii cu site realizat cu WordPress au la dispoziţie o serie de pluginuri specializate în inserarea butoanelor Pin, v. aici cinci pluginuri WP.
  • Posesorilor de mobile iPhone le este oferită o aplicaţie care uşurează postarea de pin-uri din orice locaţie.
  • Informaţii mai detaliate despre dezvoltarea Pinterest sunt puse la dispoziţie în acest infografic precum şi în următorul clip video.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *