Folder Options X şi CBX Shell


Priviţi la captura de mai jos şi spuneţi ce nu e în regulă… Deşi modul de afişare este Icons şi nu Details, am totuşi coloanele pentru sortare după nume, dată, tip, dimensiune… Cool, nu? Chiar mi-am dorit aşa ceva şi mă bucur să descopăr că un mic progrămel face aceasta. Numele lui este Folder Options X şi este pentru Windows 7. După instalarea rapidă veţi avea o fereastră ca mai jos, implicit cu toate cele trei opţiuni bifate. Click pe OK şi gata. Mergând în Explorer (reporniţi-l eventual) veţi vedea bara pe care cu un click puteţi sorta după criteriile deja amintite.

imagine

Dar sunt trei facilităţi oferite: o alta este schimbarea ordinii icoanelor. Yep, tragi cu mouse-ul şi le ai în altă ordine. Aţi putea întreba: de ce să faci aşa ceva? Uneori te ajută. Ai nişte documente şi vrei să verifici dacă ai tot ce îţi trebuie, dar dacă le sortezi alfabetic sau după timp le ai care pe unde. Tragi cu mouse-ul şi le ordonezi cum vrei tu: aha, deci ăsta e, ăsta e, ăsta e… Şi desigur pot fi şi alte scenarii. Iar a treia facilitate ţine de un comportament nedorit – de unii – în Explorer-ul din Windows 7, care duce la selectarea unui fişier şi când eşti cu mouse-ul asupra detaliilor din alte coloane (ex: size). Activând opţiunea selectarea se va face doar când treci peste numele fişierelor/folderelor.

Acelaşi autor mai are un program interesant, dar pe care nu mi l-am instalat. Se numeşte CBX Shell şi ceea ce permite este ca arhivele cu imagini să aibă ca thumbnail o imagine din arhivă. Foarte util celor care au arhive de imagini şi vor să le identifice vizual rapid. Şi înainte să închei revin la Folder Options X. Dacă nu vă merge trebuie să vedeţi opţiunile din… Internet Explorer. Tabul Advanced şi vedeţi să fie bifată opţiunea Enable third-party browser extensions. La mine era deja bifat deci a mers din prima.

PS: Iaca, nu închei. Dacă tot vorbim de Explorer şi de îmbunătăţirea lui, mi-am amintit şi de AniExplorer. E o aplicaţie ce “trezeşte” nişte animaţii în Explorer… destul de inutile după mine, dar e chestie de gusturi şi de resurse păpate. Dacă ai şi îţi place efectul, de ce nu? Las un clip să vorbească mai mult.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *