Ascundeţi activitatea aplicaţiilor Facebook folosite


Aplicaţiile Facebook vin cu – sau mai bine zis cer – diverse drepturi, şi desigur nu suntem încântaţi de cele care vor acces la diverse date ale noastre, sau la peretele nostru ş.a.m.d. Din fericire unele te lasă încă din etapa de aprobare să alegi din drepturi (dacă ceva e opţional), şi cel mai adesea să limitezi raza de acţiune. Eu de exemplu caut când aprob o aplicaţie să mut imediat activitatea la “Doar eu”. Dacă nu aţi făcut-o deja, nu e nimic pierdut. Haideţi să vedem paşii de urmat. Mai întâi trebuie să mergeţi la Setări de confidenţialitate.

imagine

Apoi derulaţi jos în pagină până la Ads, Apps and Websites şi daţi click în dreapta pe Schimbaţi setările. Veţi vedea lista aplicaţiilor pe care le-aţi aprobat până acum. S-ar putea să găsiţi unele de care aţi şi uitat şi nu vă mai folosesc. Ar fi cazul atunci să le ştergeţi, nu? Dar să nu ne grăbim: daţi click pe una din ultimele aplicaţii sau pe butonul Schimbă setările. Dacă aţi dat click pe acesta din urmă veţi vedea lista tuturor aplicaţiilor. Dacă aţi dat click deja pe una, tot în lista tuturor aplicaţiilor veţi ajunge, dar cu cea aleasă deschisă deja pentru configurare.

imagine

Aţi ales o aplicaţie? Veţi vedea ceva ca mai jos. Observaţi partea cu Posts on your behalf. În dreapta de tot e o listă de opţiuni de unde puteţi alege Doar eu. Şi gata. Desigur, puteţi studia ce mai e pe aici. De exemplu la ce informaţii are acces aplicaţia (pentru aceasta de la Ultimul acces de date click pe Vezi detalii), precum şi drepturile despre care vorbeam la început. Evident, puteţi şi şterge aplicaţia.

imagine

PS: Nu am uitat de articolul meu de acum un an, Cum nu mai lăsăm serviciile terţe să utilizeze contul Facebook, doar că între timp unele aspecte ale interfeţei s-au mai schimbat (şi se vor tot schimba), şi aici m-am referit la un detaliu puţin diferit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *