Codiqa: schiţarea de aplicaţii mobile


Am scris acum multe luni şi despre jQueryMobile şi despre cum poţi un mic “pachet” HTML, un mini-sit, să îl “compilezi” ca aplicaţie pentru Android. Nu spun că e floare la ureche, dar am prezentat atunci paşii şi, urmându-i, cine ştie să facă un sit poate şi să facă aplicaţii pentru mobile. Ei bine, nici native, nici cu cine ştie ce funcţii, dar pentru o aplicaţie de prezentare de texte şi imagini poate fi suficient. Acum, revenind pe situl jQueryMobile am aflat de Codiqa. În timp ce pe situl jQueryMobile aveţi deja un demo inclus, vă recomand totuşi să mergeţi direct pe Codiqa.

imagine

Acolo o să vă piară cheful la o primă privire, dat fiind că veţi vedea planuri comerciale. Există însă şi un plan gratuit, care vă permite un singur proiect. Suficient ca să testaţi, suficient pentru a începe un proiect pe care apoi să îl continuaţi. Care este ideea? Codiqa vă permite să “pictaţi” aplicaţia, trăgând cu mouse-ul componentele ei. Poţi să îl testezi sub diverse rezoluţii. Astfel puteţi să realizaţi “scheletul”, iar apoi să îl descărcaţi pentru a definitiva aplicaţia. Din această perspectivă faptul că există planul gratuit este minunat! Adică la nevoie reiei acel proiect într-o nouă formă (adică pentru un alt proiect) şi tot aşa, mai departe. Spun aceasta pentru că planurile plătite mi se par exagerat de mari.

imagine

PS: Aştept webaplicaţia în care să “pictezi” şi să îţi chiar genereze aplicaţia, pentru Android şi iOS. Punem pariu că în câţiva ani vom avea şi aşa ceva? (De fapt Google oferea aşa ceva într-o vreme, o webaplicaţie pentru generat aplicaţii Android, apoi a omorât proiectul.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Emerald spune:

    Foarte TARE! La mai multe articole de genul asta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *