Aplicaţii Android pe calculator cu Windows


Sunt aplicaţii Android care îmi plac atât de mult, mai ales unele jocuri 🙂 , încât mi-aş dori să le pot folosi şi pe calculator. Pentru aceasta ar trebui însă să îmi instalez în paralel întreg sistemul Android. Dar cunoştiinţele mele tehnice şi probabil şi vârsta calculatorului meu sunt limite de luat în seamă. Tocmai de aceea m-am bucurat nespus de mult când am dat de un program care creează după instalare un sistem virtual Android pe un calculator cu sistem de operare Windows.

imagine

BlueStacks se află încă în faza beta de testare (cu şanse mari să devină ulterior comercial). Programul, inclusiv într-o formă alternativă (se pare necesară), poate fi descărcat de aici. Eu am apelat la ambele versiuni şi totuşi am rămas dezamăgit. Deşi primii paşi de instalare au fost parcurşi fără probleme, din motive încă neelucidate nu am reuşit să deschid aplicaţia pe calculatorul personal. La fiecare start îmi afişează un mesaj că partea de frontend a aplicaţiei nu poate fi accesată. În fine, după o căutare pe Google am aflat că nu sunt singurul cu această problemă. Dar pentru că sunt şi mulţi cărora le-a reuşit instalarea şi utilizarea programului nu am dorit să renunţ la prezentarea lui. Acesta vine din start cu o serie de aplicaţii preinstalate (Pulse Reader, Evernote etc.). Adăugarea altora este foarte simplă. Aplicaţiile sunt ordonate după următoarele teme: Games, Kids, Photo, Social, Music, News, Messaging (linkurile duc spre clipuri video). În viitor, probabil în versiunea contra-cost, se va permite şi sincronizarea aplicaţiilor smartphone-calculator. Dat fiind problema amintită mai sus, sper ca macăr unii dintre cititorii interesaţi să guste din satisfacţia utilizării sale.

La final recomand spre vizionare clipul oficial de prezentare al acestei prime versiuni beta (ce frumos merge totul!):


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Am instalat cu drepturi de administrator şi a mers. Nu funcţionează totul perfect, doar e beta, aşa că unele aplicaţii se mai opresc, dar am început să joc Angry Birds în spaţiul cosmic pe PC, cu acest simulator de Android. Mulţumim de semnalare!

 2. Iulian spune:

  Foarte bun. Multumesc. Instalat pe Win 7 x86 cu drepturi de administrator si merge perfect. O seara frumoasa.

 3. jürgen.toth spune:

  Bluestacks oferă mai nou şi posibilitatea utilizării de aplicaţii Android pe calculatoare cu Windows 8: http://www.bluestacks.com/getyourappsback/index.html

 4. jürgen.toth spune:

  Era cât pe ce să uit, este oferit suport şi pentru sistemul Mac, chiar dacă tot în faza beta: http://www.bluestacks.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *