Mutarea de cărţi şi fundaluri pe iPhone


Pentru cine ştie, relevanţa acestui material e desigur zero şi poate trece mai departe. Dar pe de altă parte sunt sigur că unii au iPhone – bravo lor – dar cunoştinţele tehnice le lipsesc, aşa că în timp ce instalarea de jocuri şi aplicaţii merge (chiar direct de pe telefon), când e vorba să transferi ceva de pe calculator… ups. Trebuie să admitem că e şi “ajutorul” Apple, care nu îţi permite să frunzăreşti memoria telefonului ca o memorie externă, copiind ce vrei, unde vrei. Mergea la poze, dacă vrei să le transferi aşa, dar nu şi pentru alte tipuri de fişiere.

imagine

Soluţia evident stă în iTunes. Acesta face muuult mai uşoară experienţa instalării de aplicaţii decât direct din telefon. Părerea mea. Acum însă ne oprim la cărţi de citit şi fundaluri pentru telefon. Pentru cărţi lucrurile sunt cum nu se poate mai simple: observaţi în Library secţiunea Books. Puteţi să trageţi acolo cărţi cu mouse-ul sau să adăugaţi din meniul File, cu Add File to Library sau Add Folder to Library. Apoi la prima sincronizare a dispozitivului veţi avea cărţile pe telefon. Încă o dată spun că se simte diferenţa între a avea o carte într-un format special pentru mobile, gen ePub, şi a avea una în format PDF.

Acum să trecem mai departe. Aţi dori poate să vă aveţi o galerie proprie de tapeturi pentru iPhone. V-o puteţi crea în My Pictures (eu de exemplu am creat un folder numit chiar iPhone). Apoi mergeţi în iTunes la Devices, alegând telefonul şi apoi din bara subţirică de sus click pe Photos. Observaţi mai jos setările pentru sincronizare, precum şi bifarea folderului care doresc să ajungă pe telefon, prin sincronizare. După ce toate setările sunt făcute, click pe butonul Sync şi gata. Pot să mai completez la poze, pot să şterg, şi după sincronizări le găsesc pe telefon.

imagine

Simplu. Dar uneori şi lucrurile simple trebuie prezentate 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *