QuizSlides: de la PPT la chestionar online


Eu cred cu convingere că chestionarele pot să ajute pe oricine vrea să înveţe, fiind nu doar o metodă cumva modernă şi cât de cât interactivă, ci şi în măsura în care şi dă feedback-uri, nu doar de verificare ci şi de învăţare. Dar asta e teoria (şi practica mi-am demonstrat-o dezvoltând un sit dedicat chestionarelor religioase – de care, chiar dacă nu ajung să îl actualizez cât de des aş vrea, sunt totuşi mândru) iar acum să vedem ceva interesant pe această temă: situl QuizSlides.

imagine

Autorii declară că pe moment nu îi interesează banii, aşa că serviciul e 100% gratuit. Cândva, după ce mai cresc, probabil vor introduce un plan comercial, cu facilităţi suplimentare. Să vedem cum se foloseşte – şi trebuie să admit că sunt ingenioşi:

  1. în PowerPoint îţi construieşti un slideshow în care primul e de titlu, ultimul de concluzii, iar între ele pui slide-uri pe care cum vrei tu amplasezi patru variante de răspunsuri, fie ca text, fie ca imagini, plus desigur întrebarea – sus ar fi normal. E gata fişierul PPT?
  2. îl încarci pe sit pe post de chestionar şi îl completezi tu însuţi, indicând astfel variantele corecte (una din patru);
  3. gata, ai chestionarul, gata de difuzat prietenilor!

Ce mai e de ştiut? Trebuie să ai un cont ca să foloseşti situl. Apoi lucrează de fapt cu două concepte: quiz slides, adică un chestionar la care cum răspunzi, cum afli dacă e bine sau nu; respectiv exam slides, unde tot răspunzi şi abia la final afli punctajul şi ce şi unde ai greşit. Ca să pot scrie despre această webaplicaţie mi-am făcut un cont şi am făcut, mai în glumă, un foarte scurt chestionar. Nu există – pe moment? – oferta de embed deci nu pot decât să vă trimit la el. Veţi observa că diacriticele se văd corect (ceea ce e bine), dar nu toate simbolurile au fost redate bine (pornind de la ce template am ales eu… va fi deci uneori nevoie să reveniţi asupra PPT-ului până când totul iese bine – sunt date şi nişte template-uri ca puncte de pornire).

imagine

Una peste alta e o soluţie simpatică şi poate fi folosită pentru a face tot felul de chestionare: despre propriile produse, despre anumite teme de cultură generală ş.a.m.d.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *