Siren: pentru redenumiri de fişiere


Hehe… în această clipă văd că nu am nici un program de redenumire de fişiere pe calculator! Aş fi dorit să încep de la cel pe care îl folosesc, dar se pare că de mult timp nu am mai avut nevoie de aşa ceva. Şi totuşi… nu sunt chiar rare cazurile în care avem zeci de fişiere cu nume ciudate şi am dori să le redenumim după anumite criterii. Acum vreo doi ani am scris despre Advanced Renamer, care e încă activ (ultima versiune la 15 martie 2012). Iar gHacks laudă Renamer. Am pomenit de gHacks pentru că de acolo am aflat de Siren. Recent a ajuns la versiunea 3.0.

imagine

Programul vine într-o arhivă, deci nimic de instalat. La lansare veţi vedea un fel de Explorer, ce arată structura pe directoare în stânga, cu un panou de previzualizare jos, iar aria mare e ocupată de lista fişierelor din folderul selectat. Doar că acolo avem o coloană numită New name, care se va activa dacă scriem ceva în bara Expression. Ce scriem acolo e cam chineză… Din acest punct de vedere, vedeţi poate mai bine primele recomandări. Dar pentru cei cu pretenţii mari, Siren aproape sigur răspunde la orice te-ai gândi. Dincolo de banalele comenzi – redenumeşte cu un număr în coadă, elimină un anumit text, pune un sufix ş.a. – acceptă şi construcţii foarte-foarte-foarte complicate pentru noile nume.

Daţi click pe iconiţa tip tag şi veţi vedea ceva ca mai jos. Hopa! Programul poate fi folosit şi pentru redenumiri de fişiere audio sau video, ţinând cont de informaţii din acestea! Nu spuneam că e tare? Desigur, puteţi da click şi pe bagheta magică, pentru nişte construcţii ceva mai uşor de făcut. Repet: poate părea înnebunitor la început, dar dacă nevoile sunt mofturoase (ex: vreau ca noul nume să includă data creării fişierului, un string aleator, rezoluţia fotografiei ş.a.) atunci aţi dat de naşul mofturilor Dvs. Succes!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Cristian spune:

    Fără doar și poate, Siren e una dintre cele mai complete aplicații de redenumire în masă a fișierelor și apropo, am aflat de ea tot de la gHacks…

  2. Sakura spune:

    Eu folosesc Total Commander ca manager de fişiere şi funcţia de Multi-Rename Tool inclusă îmi acoperă toate nevoile întâlnite, acestea nefiind nici rare, nici neapărat simple. Strict pentru fotografii am auzit că şi InfranView ştie să se ocupe de redenumiri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *