Nikon CoolPix P500 cu 500 lei mai puţin


Primul meu aparat foto mai serios a fost un Canon PowerShot G5, care acum stă în depozit pentru că bateriile (reîncărcabile) s-au cam dus şi, ultima oară când m-am uitat, erau o sută de lei. Uite că m-a mâncat curiozitatea şi am căutat din nou: par a se găsi la 50 lei, deci la jumătate de preţ… doar că nu există pe stoc. În fine. Îmi plăcea la acel aparat faptul că ecranul lui putea fi rotit.  Nu am mai avut apoi un astfel de aparat şi am simţit lipsa acestui artificiu ce îţi permite să faci poze şi din unghiuri mai ciudate, văzând totuşi ce fotografiezi.

imagine

Acum 1-2 luni eram pe punctul să îmi iau un Nikon şi, printre multele variante pe care le analizam, era CoolPix P500 şi CoolPix P7000. Primul era atunci 1.500 de lei şi descopăr acum că preţul a coborât cu 500 de lei! Nu mai reţin preţul la  P7000, dar acela acum e la 1500 lei. Dacă veţi urma linkul pentru modelul P500 veţi putea citi o prezentare mai amplă. Din pozele de mai sus vedeţi că şi la acesta ecranul se poate mişca. Eu am să citez partea care mă atrăgea în acel moment (acum însă aparatul foto a căzut pe locuri mai din spate, având alte alte priorităţi la electronice):

7 tehnologii anti-înceţoşare contracarează automat imaginile înceţoşate în şapte feluri diferite. VR hibrid (reducere a vibraţiilor electronică şi cu deplasarea senzorului) reduce efectul mişcării aparatului foto şi poate fi setat simultan pentru protecţie suplimentară. Sensibilitatea ridicată la lumină ISO (până la 3200) reduce riscul unor imagini înceţoşate în cazul subiecţilor aflaţi în mişcare rapidă sau în condiţii de iluminare precară. Funcţia de detecţie a mişcării compensează mişcarea aparatului foto şi a subiectului. Selectorul celei mai bune fotografii (BSS) selectează automat fotografia cea mai clară dintr-o serie de 10 imagini consecutive. Moduri de lumină dedicate: asigură rezultate superbe în orice lumină, chiar şi fără trepied: Modul Portret de noapteasigură imagini frumos detaliate ale scenelor de noapte şi portretelor de interior. Modul Peisaj de noapte vă permite să realizaţi imagini clare la ISO scăzut. Modul HDR*2 cu iluminare din fundal oferă detalii tonale impresionante în orice situaţie.

Am găsit şi un clip de prezentare, pentru cei interesaţi:

Şi pentru că v-aţi dat seama că acest material se înscrie în cele de promovare a unor produse vândute de CEL.ro, aş mai semnala laptopul Dell Inspiron N5110, care e la promoţie cu 2.300 de lei, oferindu-vă – citez – 15.6 White-LED Backlight (1366×768) TFT, Core i7 Mobile 2670QM, DDR3 6GB, DVD±RW, HD Graphics 3000, Wi-Fi, BT, 320GB HDD, Web Cam, HDMI, 6 cells, Free DOS, English International Keyboard, Diamond Black. În fine, dacă vreţi routere, sunt câteva ce vin cu bonusuri: unu (sticlă de apă pentru excursionişti), doi (geantă frigorifică) şi trei (joc 5 în 1).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sorin spune:

    Uauuuu, noua sute noua zeci si noua de lei, e un pret incredibil pentru un aparat foto cu zoom optic 36x. Tot de la Nikon, modelul Coolpix 510 vine cu zoom optic 42x, cel mai mare de care stiu, da la un pret cu noua sute de lei mai mare; nu mai prezinta interes pentru mine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *