iWesoft Free Screenshot Capture


Privind captura de mai jos probabil vă gândiţi la Windows 8, nu? 😉 Ei bine, e vorba de un program de făcut capturi, după cum prea plain text spune chiar numele lui. De fapt programului îi spune chiar Free Screenshot Capture, eu adăugând în titlu şi iWesoft de la producător, pentru o identificare mai clară. Privind capturile programului m-am gândit că este o clonă PicPick, pe care l-am adoptat de câteva luni ca program principal de capturi (şi care are parte de clone ilegale)… Acum însă îi voi da o vreme o şansă acestui nou venit, care mă atrage prin câteva lucruri.

imagine

În primul rând vedeţi că paleta este din nou largă, a la PicPick, dar nu chiar aşa de largă. Oricum, liniarul, raportorul, lupa, tabla albă şi mai ales “culegătorul” de culoare de pe ecran îmi sunt suficiente. În plus faţă de alte programe similare e captura via webcam. Dincolo de lansatorul ilustrat mai sus, cea mai rapidă cale de a ajunge la instrumentul dorit este din taste, sau din meniul oferit de iconiţa din systray. Combinaţiile de taste pot fi schimbate dacă aveţi conflict cu vreun alt program ce foloseşte astfel de scurtături. Dincolo de această posibilitate, nu există o fereastră de opţiuni, de configurare a programului. Pe de altă parte o duce bine şi aşa (dar personal mici, mici aspecte mi-ar place să fie configurabile).

imagine

Îmi place cum realizează efectiv capturile, dar e mai greu de descris şi cel mai bine este să vedeţi cu ochii Dvs. Când plimbi mouse-ul poţi selecta ferestre sau unităţi din ele (ex: meniu), iar după ce ai selectat o zonă, poţi să îi mai reglezi dimensiunile cu “mânerele” disponibile. Instrumentele de adnotare sunt simple dar de fapt are ceea ce am folosi cel mai des: de la linii, săgeţi, dreptunghiuri la înceţoşarea părţilor ce le dorim ascunse. În mod clar îl voi folosi o perioadă…

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *